Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Beşiktaş'ın ruhu Tayfur

Aşkın tarifi 108 yıldır aynı demiş Beşiktaş taraftarı Talha Hancıoğlu. 108. yaş gününü kutlayan camia için en güzel doğum günü sloganı olarak kapalının üzerine asılmış.
Tayfur Havutçu teknik direktör olarak bu özel günde ve atmosferde çıktı İnönü'ye... Beşiktaş'a futbolcu olarak adımını attığı günden, jübile yaptığı ana kadar profesyonelliğine ve adamlığına yakından şahitlik eden bir gazeteci olarak teknik direktör sıfatıyla ilk adımlarını hissetmek için dikkatli gözlerle baktım.
Kulübeye ilerlerken biraz ürkek ama içi kıpır kıpırdı. Tribünlerin hoş geldin tezahüratları gergin yüzünü yumuşattı. "100. yılın kaptanı, zirveye uçur Kartal'ı" pankartı camiasının vefasını hatırlatması açısından çok değerliydi.
Örnek kişiliği ve yaşantısıyla herkesin saygısını kazanmış Tayfur Havutçu'nun iki yabancı dil bilen, hırsını aklıyla birleştiren yapısıyla teknik direktör olarak da başarılı olacağına ve Türk futbolunda kalıcı izler bırakacağına inanıyorum. "Tayfur için henüz erken" diyen dostlarım oldu. Fikirlerine saygı duyuyorum. Türkiye'nin ve Beşiktaş'ın yetiştirdiği bir isim olan Tayfur hoca konusun da pozitif ayrımcılık yapıyorum. Ve diyorum ki; biraz erken ya da biraz geç. Schuster'e verilen şans ve toleransın yarısı Tayfur'a verilse Beşiktaş bu halinden 10 kat daha iyi olur!
Simao'ya yapılan kesin penaltıyı vermeyen Halis Özkayha'nın da hatasıyla Beşiktaş geriye düştü. Bu karamsar tablo karşısında Tayfur Havutçu ne yaptı?
Schuster'in yapamadığı neleri sahaya yansıttı?

90'I BEKLEMEDİ!
1-Takıma ruh verdi. Futbolcular Beşiktaş formasını giydiklerini hatırladılar.
2- Ernst ve Necip'le orta sahayı dinamik tuttu. Guti ve Q7'ye özgürlük tanıdı.
3- Kaybetmeye tahammülsüz yapısını futbolculara yansıttı.
4- Maçı çevirmek için 90. dakikayı beklemedi. Bobo-Almedia değişikliğini doğru zamanda yaptı. Ligin en az gol yiyen takımlarından Kayserispor'a 4 attı.
5- Hafta içinde oyuncularla yaptığı birebir toplantılarla verim artırdı.
Tayfur hocaya hayırlı olsun. 108. yılını kutlayan Beşiktaş'ın doğum günü kutlu olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA