Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Silah geri tepti

Beşiktaş kendi stratejisi ile vuruldu. Genel olarak uyguladığı oyun taktiği olan rakibi biraz üzerine çekip arkasında yakaladığı alanlarda çabuk atağa çıkma düşüncesi bu sefer rakibi tarafından çok daha etkili uygulandı. Bunda Gaziantep'in gerçekleştirdiği çok iyi bir kontratak organizasyonunda Cesar'ın ayağından bulduğu erken golün büyük etkisi var. Bu dakikadan sonra kendi alanında daha çok kalan Gaziantep, Beşiktaş'ın geliştirdiği ataklar sırasında kaptığı toplarla da çok etkili kontrataklar geliştirdi. Bunlardan iki tanesini Cesar'ın ayağından değerlendiremedi. Diğerlerini de maçı kaybetmesine rağmen Beşiktaş'ın en iyi oyuncularından biri olan Rüştü'nün başarılı kurtarışları önledi. İkinci yarı bu görüntü genel olarak değişmedi. Gaziantepspor kendi alanında oynamaya devam ederek Beşiktaş'a oynayacak alan bırakmadı. Bu devre yakaladığı çok net gol pozisyonları var. Bunlar da Gaziantep adına bu maçta kaçan önemli gol fırsatları oldu.

TABATA KAYBOLDU
Gaziantepspor, oyunu kendi yarı alanında kabul ettiği dönemlerde müthiş bir defans organizasyonu yaptı. Beşiktaş'ın iki kanadını da işlemez hale getirdi.
Özellikle İsmail ilk yarıda çok etkisizdi. Sağ tarafta da Holosko ve Ekrem'i, Cenk ve Olcan ile markaj altına alıp bu kanadın da Beşiktaş adına iş yapmasını engelledi.
Bir de maçın içerisinde Beşiktaş forması giyip sahada olamayanlar vardı. Tabata tüm maç boyunca etkili olamazken maçın sonuna kadar oyunda kalması da şaşırtıcı oldu. Keza Bobo, rakip defans göbeği içinde çok etkisiz kaldı. Beşiktaş'ın her zaman belirli derecede oyun içerisinde olan ve fayda sağlayan oyuncusu Ekrem bu maçta Beşiktaş'a geldiğinden beri belki de en kötü performansını sergiledi.
İşin özetinde Gaziantep maçın her bölümünde oyuna hakim ve kontrolü kaybetmeden oynayarak Beşiktaş'ı bu maçta etkisiz hale getirdi. Yakaladığı onca pozisyon yanında yalnızca iki golü tabelaya yazdırabilmiş olmaları kendileri açısından bir şanssızlık olarak görülebilir. Beşiktaş'ın yalnızca Nobre değişikliğinden sonra bu futbolcuyla yakaladığı iki net pozisyon dışında başka hiçbir etkinliğinin olmaması zaten maçın genel görüntüsünü net olarak açıklıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA