Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ne Demiş?

"Tenhada gebe kalan, açıkta doğurur!.." (Kanal D'deki "Çemberimde Gül Oya" dizisinden)

GAF KÜRSÜSÜ
"Kurtlar Vadisi"
nde Polat Alemdar, Aslan Bey'in gizli defterini bulmak için duvar saatinde akrep ve yelkovanın gösterdiği rakamları kullanarak, "Altı adım sağa, üç adım sola..." diye ilerliyordu. Ama adım yerine "ayak ölçüsünü" kullanıyordu!

BİZİM DECODER
Hepimiz hayatımızı renklendirmek, "yaşam gailesi ile kuşatılmış" tek düze ömrümüze heyecan katmak adına hobiler geliştirir, aktivitelere katılırız. Ancak Reality TV'deki "Aklın Neredeydi?" adlı programda izlediğim insanlar kelimenin tam anlamıyla "çılgın"dı... Örneğin bir kadın, evinin arka bahçesine 12 bin dolar harcayarak yaptırdığı havuzunda balık besliyordu. "Ee? Bunun neresi çılgınlık?" dediğinizi duyar gibiyim. Ama bekleyin... Kadın, balıklarını tek tek "biberonla" besliyordu. Balıklar, acıktığında havuza sarkıtılan ipin ucundaki zili çalıyor ve "annelerinin" uzattığı biberona ağızlarını yapıştırıp, besleniyorlardı. Hintli bir kadının hobisi ise saç uzatmaktı. 7 metreyi bulan saçların yıkanması için her hafta mahalledeki komşuları bir araya geliyor ve 7 kişi "birer metrelik bölümden" sorumlu olarak yıkama işlemini gerçekleştiriyorlardı. (Kim bilir belki de halı şampuanı kullanıyorlardı!) Bir grup ABD'li sörfçü ise Amazon Nehri üzerinde gel-git sonucu oluşan 3 metrelik dalgalar üzerinde kaymayı tercih ediyorlardı. Ama altlarındaki suda olarca çeşit zehirli yılan ve piranha balığı olduğunu bilerek... Program boyunca Kanada'da eksi 15 derecede çırılçıplak kayak yapanları, Antalya'da, su altında 15 kişilik orkestralarıyla konser vermeye çalışan Almanlar'ı izledikçe ben de içimden sordum: "Aklınız neredeydi?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA