Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Transfer Dosyası mı külhan postası mı?

Kanaltürk'te yayınlanan Transfer Dosyası adlı programda yorumcu Sinan Engin'in sözlerini dehşet ve ibretle izledim. Çalışmalara katılmayan, sezon açılışına gelmeyen ve üstüne üstlük Almanya'da takım arkadaşlarının kamp yaptığı yere 90 kilometre mesafede bir gurbetçi tarafından alışveriş yaparken görüntülenen Galatasaraylı Lincoln'ün takımdan gönderilmesi konuşuluyordu. Futbolcunun sözleşme şartları tartışıldı, takıma en az zarar verecek şekilde nasıl gönderileceği konuşuldu. Sinan Engin , "kendi yönteminin" ipuçlarını verdi: "O zaman güzel kurallar vardır. Bu güzel kuralları da yabancı futbolculara anlatmak lâzım." Ahmet Çakar, merak edip, bu yöntemin ne olduğunu sorunca ortaya o "dehşet verici" konuşmalar çıktı.
A. Çakar: Diyelim ki sen Beşiktaş'ın değil de Galatasaray'ın menajerisin. Nasıl göndereceksin bu adamı?
S. Engin: Operasyon yapardım.
A. Çakar: Ne operasyonu?
S. Engin: Operasyon... O operasyon burada anlatılmaz, yaşanır... Getiririm tesislere, orada anlatırız biz. "Bizim çok tehlikeli taraftarlarımız var" diye...
A. Çakar: Yapma... Yapma bunları Sinan... Yarın adamın başına bir iş gelirse...
Serhat Ulueren: Yarın Almanya'da bir gurbetçi gelip, telefonunu Lincoln'ün başına vurursa...
S. Engin: Ama koskoca camiayı maskara etti yaa... Allah'ın Brezilyalısı seni hor görüyor, seni küçük görüyor yaa...
A. Çakar: Adam diyor ki, "Ben kafama göre gider, kafama göre gelirim. Bana hukuki olarak, legal olarak ne yaparsanız, yapın. FİFA orada, UEFA orada..."
S. Engin: İllegal olmaz mı?
A. Çakar: Hayır olmaz. Niye olmaz, onu söyleyeyim...
S. Engin: Ben illegal yapıyorum...
A. Çakar: Olmaz. Biz burada bunu söyleyemeyiz. Biz spor adamlarıyız, yaşlı başlı insanlarız. Biz Türkiye'deki gençlere örnek olmak zorundayız.
S.Engin: Yürekli bir Galatasaraylı yok mu orada yaa? Galatasaray aşkıyla yanan?...
A.Çakar: Yapamazsın. İllegalite, illegaliteyi getirir... Ve bu konuşma böylece uzayıp, gitti... Bir futbolcunun kulüpten, "yürekli taraftarlarca" gönderilmesi fikri tüylerimi ürpertti. Gözümün önünde Pendik maçından sonra kaleci Rüştü'nün Fenerbahçe Dereağızı Tesisleri'nde aracının içinde saldırıya uğradığı o anlar canlandı. Sinan Engin daha önce de Lincoln'ün hesabını takım arkadaşlarının görmesi gerektiğini savunmuştu. Görüşünü önceki gece bir kez daha tekrarladı: "Dövsünler demiştim futbolcu arkadaşları... Eğer o zaman öyle yapsalardı, şimdi düzelmişti. 5-6 futbolcu arkadaşı çağırıp, hesap sorsaydı o zaman..." Bir ay sonra lig başlayacak, tansiyon yine yükselecek. Elde körük, yangını bekleyenlere cesaret verecek bu tür sorumsuz konuşmaların kimi nasıl tahrik edeceğini öngörmek zor değil. Niyet ne olursa olsun, herkesin ağzından çıkacak kelimeyi iki kez tartması gerek. Aman dikkat!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA