Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sanata "huzur" gelsin

Yıllardır ülkemizdeki sanatçıların bir türlü örgütlenemediğinden, mevcut derneklerin ise etkin olmadığından yakınıp, dururuz. POPSAV ilk kez icraat konusundaki bu "tabuyu" yıkacak bir projeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın da katkısıyla Başakşehir'de bir "Sanatçı Şehri" kuruluyor. Kooperatife sanatçılar üye olacak. Tüm yeteneklerine ve emeklerine karşın bugüne dek başlarını sokacak bir ev sahibi olamayan sanatçılara kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı yaratılacak. Ayrıca dileyen sanatçılar, daha lüks seçenekleri tercih ederek, "birarada yaşayacakları" bir "sanatçı şehrinde" birbirlerine komşu olma fırsatına sahip olacaklar. Bana göre projenin en önemli bölümü; sosyal güvenceden uzak, yalnızlığa ve yoksulluğa terk edilmiş sanatçıların ücretsiz yararlanacakları bir "Huzur ve Bakımevi"nin de bu şehrin içinde kurulacak olması. Bu anlamlı girişiminde POPSAV Başkanı Hakan Peker'e kolaylıklar diliyor ve destekliyorum. İnşallah, diğer meslek gruplarının kalkıştıkları bazı projeler gibi zamanla "rant tuzağı" haline dönüşmeden, gerçek ihtiyaç sahiplerine huzur ve mutluluk sağlar.
NOT: 10 Ağustos Salı günü Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak, Atiye, Bengü, Deniz Seki, Eda-Metin Özülkü, Emre Altuğ, Erol Evgin, Eski Dostlar, Gülben Ergen, Hakan Peker, Keremcem, Metin Arolat, Murat Boz, Murat Dalkılıç, Seksendört, Soner Sarıkabadayı ve Ziynet Sali'nin sahne alacağı gecenin geliri, huzurevinin yapımında kullanılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA