Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bundan güzel ödül olur mu?

Köşemizin müdavimleri biliyorlar, okur mektuplarını bu köşeye koyarken, en baştaki övgü satırlarını eliyorum. Onları kendime saklamanın daha doğru olacağına inanıyorum çünkü. Ama bazen öyle içime işleyen satırlara rastlıyorum ki, mutluluğumu, gururumu sizlerle paylaşmadan yapamıyorum. Genç okurum E.B.'nin mektubu da bunlardan... Gönül rafıma yerleştirdiğim en değerli mesleki ödüllerimden biri olarak saklayacağım.
"Merhaba Yüksel Abim.. Yazılarını çok uzun zamandır takip ediyorum. Yazılarınla büyüdüm diyebilirim. Bu mektubumu okursan çok sevinirim. Kimi zaman yazılarını okuduktan sonra suratımda kocaman bir gülümseme beliriyor. Kimi zamansa yanaklarımdan süzülen gözyaşlarımı silerken buluyorum kendimi. Öyle sıcak öyle içten ki yazdıkların, insanın içine işliyor.

"BENİ ANLAMIYORLAR"
Çevremde annemden başka beni anlayan kimsenin olmadığını düşünüyorum. Siyasi, güncel, spor, kültürel tarzda mantıklı sohbet edebileceğim kimsem yok annemden başka. Ama senin yazılarını okuduktan sonra, benimle aynı şeyleri düşünen insanların olduğunu görünce; içimi kocaman bir sevinç kaplıyor.
Keşke yüz yüze sohbet edebileceğim bir yakınım olsaydın diyorum bazen... Amcam, abim ya da babam olsaydın...
Ben çok araştırma ruhlu bir insanım ve öğrendiğim şeyleri başkalarıyla paylaşmayı çok severim. Eğer tanışıyor olsaydık; belki de yeni öğrendiğim bir şeyi sana anlatırkenki heyecanım beni daha da güçlendirecekti. Beni daha da çok meraklı biri yapacaktı. Evet, çevremdeki herkes sağ (Allah'a şükür) ama iki çift laf edebilecek kimse yok. Babam sadece maç izler mesela. Hayatı boyunca kitap okumamıştır. Ama sadece okumayı değil, dinlemeyi de sevmez.
Bu yüzden yazmak istedim size. Sizi kendi sorunlarımla sıktığım için çok özür dilerim. Ama bunları birine yazmak istedim. Beni anlayabilecek birine... Buralarda sizi seven birilerinin de olduğunu unutmayın. İyi çalışmalar..."
Sevgili kardeşime hemen cevap yazdım. İnsana ailesinden daha yakın, daha değerli kimsenin olamayacağından söz ettim. Aile üyeleriyle, özellikle de babasıyla daha iyi iletişim kurması için ona naçizane tavsiyelerde bulundum. Hemen sonuç aldığını öğrenince de çok sevindim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA