Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Alex bunu haketmedi

Kısa bir süreliğine sizlerden izin isteyip televizyon yazarlığı şapkamı, spor yazarlığı şapkam ile değiştirmek istiyorum. Çünkü Alex'e yapılan büyük haksızlığa fena halde isyanım var.
Yıllardır spor servislerinde ter akıtmış, TSYD üyesi bir gazeteci olarak, eğer futboldan bir nebze anlıyorsam, söyleyeceğim tek söz var: Eğer kadronda Alex varsa, Alex oynar. Bunun lamı cimi yok!
Alex, bugüne kadar Fenerbahçe'ye gelmiş en iyi yabancı futbolcudur.
Bunu ben değil, istatistikler söylüyor. Alex sadece iyi futbolcu değil; iyi insan, iyi kaptan, iyi aile babası, iyi düşünür, iyi taktisyendir...

İDARİ BAŞARISIZLIK...
Ne yapmış Alex?
Twitter hesabından haklı bir 'serzenişte' bulunmuş. Kadrodan kesilmesine kendince bir neden aramış. Bana göre bulduğu neden olan 'kıskançlık' da kimse kusura bakmasın ama herkesin, hepimizin aklından geçen sebep değil mi?
Sakın Aykut Kocaman'ı bir kalemde silip attığım düşünülmesin. O da Fenerbahçe'yi en zor günlerinde limana sağ salim ulaştırabilmek için varını yoğunu ortaya koydu ama Alex konusundaki uzlaşmaz tavrını anlamak mümkün değil.
Kadro konusunda Mehmet Topuz'a gösterdiği anlayışın onda birini Alex'e gösterse ne olurdu? Alex bu kadarını bile hak etmeyecek bir futbolcu mu?
Eğer bir kulüp, Alex gibi bir futbolcuyu küstürüyor, isyan ettiriyor, verim alamıyorsa bu tamamen 'idari' bir başarısızlıktır.
Alex'i sadece Fenerbahçeliler değil, tüm futbolseverler sever, takdir eder.
Alex, Başkan Aziz Yıldırım'ı sahaya indirip Aykut Kocaman'ı savunmak zorunda bırakacak kadar 'büyük' bir futbolcudur. Şimdi Fenerbahçe taraftarı arasında güvenilir bir anket yapılsa, "Alex mi, Aykut mu?" diye sorulsa, ezici bir çoğunlukla anketten 'Alex' yanıtı çıkmazsa, TSYD üyeliğimden istifa ederim...

FUTBOLU İYİ BİLİYOR
Alex, Fenerbahçe'nin bugününün değil, yarınının sorunudur. Ben olsam, onu ne yapar eder kulüpte tutar, önce altyapının başına getirir, sonra sportif direktör ya da teknik direktör olarak Fenerbahçe'nin yarınlarını emanet ederim.
Futbolu onun kadar iyi bilen, yöneticilik vasıfları onun kadar gelişmiş, karizmatik ve otoriter, insan ilişkileri güçlü, saygıdeğer bir teknik adamı Fenerbahçe önümüzdeki yıllarda çok arar.
İşte buraya yazıyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA