Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Nurella neden ayrıldı?

Nur Yerlitaş ayrıldıktan sonra İşte Benim Stilim All Star aynı ilgiyle izlenir mi bilmem. Ta yıllar öncesinden 'Nur Yerlitaş ekranın aradığı sürprizli ve sıra dışı karakterdir.
Mutlaka televizyonda olmalı' diye yazıp duran ve 'Nurella'nın kısa sürede fenomen olmasına hiç de şaşırmayan biri olarak, bu konuda birkaç söz söyleme hakkım var diye düşünüyorum.
Nur Yerlitaş'ın programı bırakma sebepleri üzerine herkes farklı şeyler söylüyor. Sağlık nedenleri, kendine vakit ayıramama, kamera önündeki ve gerisindeki olaylardan olumsuz etkilenme gibi nedenler sıralanıyor.
Son olarak ortaya bir başka iddia atıldı. Yapımcı, Nur Yerlitaş'ın rol aldığı televizyon reklamlarından yüzde 20 pay istemiş. Yerlitaş bunu kabul etmediği için programla yolları ayrılmış...
İlk bakışta 'Kadının rol aldığı reklam filminden, yapımcıya ne?' diyebilirsiniz.
Ama kazın ayağı öyle değil. Eğer reklamda betimlenen karakter, yapımcı firmanın eserindeki karakterden esinleniyor ve onu hatırlatıyorsa, yapımcıya bal gibi telif hakkı doğar.
Bu konuyu daha önce de dile getirmiştim.
Örneğin, Gülse Birsel'in dizilerindeki karakterler, 'tıpkısının aynısı' olarak televizyon reklamlarında görünüyorlardı.
Yani reklam şirketi, 'Gülse'nin eserini' kullanarak mal ve ürün pazarlıyordu.
Nur Yerlitaş'ın rol aldığı gazoz reklamında da ünlü jüri üyesi, değişik tatlar arasında seçim yapan bir 'jüri' olarak görünüyordu.
Yani yapımcı bir hak iddiasında bulunmuşsa, hiç de haksız sayılmazdı. Tıpkı benim, gazetemden onay ve izin alınmadan bir televizyon reklamında 'televizyon eleştirmeni' olarak görünmemin hukuki ve ahlaki açıdan doğru olmayacağı gibi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA