Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Eşkıya’dan ABD’ye tokat gibi cevap

15 Temmuz darbesinin organizatörü olduğundan fena halde şüphelendiğimiz, terörist başı Fetullah Gülen'in iadesi konusunda sürekli ayak direten, yeni yönetimin İslam ülkelerine karşı takındığı adaletsiz tavır yüzünden lanetlenen, Ortadoğu'da Türkiye'nin düşmanlarına sürekli silah ve istihbarat desteği verdiği için 'müttefikliği' tartışılan ABD'ye en güzel yanıt, bu hafta 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinden geldi.
'Osmanlı tokadı' gibi yanıt, kaynayan düdüklü tenceremizin sübabı gibi içimizde biriken basıncı az da olsa tahliye etmemizi sağladı. İşte oğlu ile beraber, CIA'nın elinde işkence gören 'Hızır Reis' ile CIA ajanı arasında geçen o 'tarihi' diyalog:
CIA AJANI: (Üzerlerindeki turuncu tulumu göstererek) Sizi böyle görmek istemezdim.
HIZIR REİS: Bize bunları giydirdiniz diye esiriniz mi sanıyorsunuz?
AJAN: Prosedür bu, Amerika'ya karşı suç işleyenler bunu giyer.
REİS: Normalde bu rengi pek sevmem ama madem Amerika'ya karşı suç işleyenlere bu rengi giydiriyorsunuz, hiç çıkarmak istemem.
AJAN: Değer miydi Hızır, para pul için?
REİS: Beni Ünal ile karıştırmayın. Ye-dir-mem!.. Gidin dünyanın neresinde, nasıl bir savaş çıkartıyorsanız çıkartın. Ama burayı sana ye-dir-mem!..
AJAN: Sen yedirsen de, yedirmesen de terör olacak. Örgütler topraklarında cirit atacak.
REİS: Ve bütün bunları siz yöneteceksiniz, öyle mi?
AJAN: Biz yönetiyoruz zaten. Biz dünyanın beyniyiz.
REİS: Bak bu doğru. Siz dünyanın beynisiniz, İngilizler kalbi, Almanlar ciğerleri, diğerleri böbrekleri vs... Peki şimdi dünya denilen bu vücutta sizce biz neyiz?
AJAN: Mevcut durumda sizi gücünüzle işe yaramayan bir tırnak gibi düşünün. Olsanız da olur, olmasanız da...
REİS: İşte bu... İşte baştan beri söylediğim bu... Siz, bizi tanımıyorsunuz. Siz bu toprakları tanımıyorsunuz. Hiç anlamadınız.
AJAN: Peki size sorayım, siz bu vücudun hangi parçasısınız? Beyin mi, kalp mi?
REİS: Biz dünya denilen bu vücutta ele gelen, avuca gelen, gözle görülen bir şey değiliz. Biz bu dünyanın vicdanıyız. Her organı kesebilirsin, durdurabilirsin, parçalayabilirsin, istediğin her şeyi yapabilirsin ama vicdana hiçbir şey yapamazsın. Ha, vicdanı ancak sızlatabilirsin. Siz şu anda dünyanın vicdanını sızlatıyorsunuz. Yaptıklarınızla ve yapmadıklarınızla... Ama bir gün vicdanın sesini duyacaksınız. Ve o gün, iflas ettiğiniz gün olacak.
AJAN: Bir mafya babası olarak fazla felsefi bir konuşma değil mi?
REİS: Mafya babası olabilirim ama bir felsefem var. Yaşamak için, ölmek için, öldürmek için... Ama sizin hiçbir şeyiniz yok. Ne yaşamak için, ne de uğruna ölmek için... İşte o yüzden yerli yersiz, sebepli sebepsiz herkesi, ama herkesi öldürüyorsunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA