Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

O zaten doktordu

Yapımcı ve senarist Türker İnanoğlu'na, geçen hafta içinde Karabük Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Ama zaten o bir doktordu. Uzmanlığı ise sinema ve televizyon konusunda halkın nabzını tutmaktı. Yaptığı Yeşilçam filmleri gişe rekorları kırmıştı. Onca adayın içinden 'Bunda iş var' diye seçtiği oyuncular, yıldız haline gelmişti. Türker Ağabey'in hayatımıza kattığı güzellikleri uzun uzun anlatmak yerine kestirmeden gideyim: İşte yapımcılığını üstlendiği 'Arka Sokaklar' ortada... Öyle janjanlı, cilalı, bol reklamlı bir dizi değil.
Her bölümde başlayıp biten polisiye hikayeleri anlatıyor.
Ama onun yaptığı, yabancı polisiye senaryolarını Türkçeleştirmek değil; yaşamın tam orta yerinden alınmış, 'Türkiyeli' hikayeleri fazla makyajlamadan, allayıp pullamadan evimize taşımak. En iddialı dizilerin bile üç bölümde buhar olduğu şu acımasız reyting ortamında 'Arka Sokaklar'ı 12 yıldır zirvede tutmak için 'uzman doktor' olmak gerekiyor zaten.
Ama Türker Ağabey, işi doktorlukla bırakmadı.
Halka hizmet için kendi 'kliniklerini' de açtı. TÜRVAK; bugün sinema ve televizyon alanında hem bir müze, hem de önemli bir eğitim kurumu olarak hizmet veriyor.
Maslak'taki TİM Gösteri Merkezi ise dünyanın en önemli sanat organizasyonlarına evsahipliği yapan gurur anıtlarımızdan biri.
Diyeceğim o ki, meslek yaşamının 60'ıncı yılında Türker Ağabey'e giydirilen o cübbeler, zaten uzun zamandır dar geliyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA