Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

O balkon da olmasa

Atv'nin bu sezonki en başarılı yapımlarından biri olan 'Aşk ve Mavi' içimi ısıtan bir dizi. Aslında içinde iki cinayet ve bir intikam hikayesi barındırmasına rağmen, dümenini mizaha kırdığı zamanlarda insanın dudağına mutlu gülümsemeler iliştirmeyi başarıyor.
Bunu yaparken de bazı dizilerin düştüğü hatayı tekrarlamayıp karakterleri komik olsun diye karikatürleştirmiyor. Böyle olunca da, gerçeklik hissini yitirmeden, hikayeye mizah sosları eklenebiliyor.
Dikkatimi çeken ise aileye evsahipliği yapan Kapadokya'daki o muhteşem konağın balkonu. Avluya bakan siyah parmaklıklı balkon, adeta bir dinleme merkezi. Kim avluda gizli bir şey konuşmaya kalksa, konak sakinlerinden biri o parmaklıklara tutunup aşağıdaki konuşmalara kulak misafiri oluyor. Bir gün 'Hasibe';
'Cemal' ile 'Fatma' arasındaki yasak aşktan haberdar oluyor, ertesi gün 'Cemal', 'Birgül'ün açığını yakalıyor, gün geliyor 'İlyas', 'Hasibe'nin gerçekten hasta olmadığını yine o balkon sayesinde öğreniyor. Yani konakta kim, ne öğrenmek isterse, balkona çıkması yeterli oluyor.
Diyeceğim o ki, bu aralar 'balkon konuşması' out, 'balkon dinlemesi' in!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA