Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TRT Müzik’ten yanıt geldi

Geçen hafta okurumuz Mustafa Aydınoğlu, TRT Müzik kanalında yabancı müzik programı olmadığını iddia edip bu durumu eleştirmiş, ayrıca kanalın HD yayına geçmemesini de önemli bir kusur olarak göstermişti. TRT Müzik Koordinatörü Dr. Süleyman Bektaş; her zaman olduğu gibi hem köşemizi, hem de okurlarımızı ne denli ciddiye aldığını gösterip hemen bir açıklama yolladı.
İşte okurumuzun yüreğine su serpecek bilgiler, hem de ilk ağızdan:
"İyi günler Yüksel Bey. 8 Nisan Cumartesi (2017) tarihli köşenizde yer alan, okuyucu Mustafa Aydınoğlu'nun TRT Müzik kanalının yayın politikasına ilişkin eleştirilerine cevap aşağıda değerli bilginize arz edilmiştir.
Öncelikle şunu belirtmekte yarar var; değerli okurunuz eleştiriyi yapmadan önce TRT Müzik kanalını izlemiş olsaydı bize teşekkür edecekti.
Çünkü tam da kendisinin program türleriyle ilgili yazdığı öneriler TRT Müzik kanalında şu anda uygulamada.
Ayrıca TRT Müzik kanalının HD yayına girmesi için bürokratik hazırlıklar tamamlanmış, teknik hazırlık sürecine geçilmiştir. İzin bekleme gibi bir gündemimiz hiç olmadı.
Yıl sonu inşallah HD yayına geçmiş olacağız.
Okuyucumuzun da belirttiği gibi, vatandaş vergilerinin sorumluluğuyla hareket ettiğimiz için HD yayın gibi yüksek yatırım isteyen hususlarda sürecin tamamlanması biraz zaman alabiliyor.
TRT Müzik kanalındaki yabancı müzik (pop-klasik-caz) programları:
'Rüya Gibi' (Nostalji yabancı pop müzik programı)- Her cumartesi saat: 24.00 'Ritmik' (Yabancı pop müzik programı)-Her pazar saat: 24.00 Caz ve Klasik Batı Müziği Kuşağı- Her perşembe saat 23.15 Saygı ve sevgilerimle..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA