Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Samimiyet devreye girince

Show TV'nin yeni programı Dünya Güzellerim'i bu sütunlarda kıyasıya eleştirmiştim. Beni en çok rahatsız eden ise 'İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ni ilgilendirecek' konuların, Bülent Ersoy ile Banu Alkan kavgasında adlı adınca telaffuz edilmesi, bunun da 'eğlence' diye seyirciye sunulmasıydı. Ayrıca sırf komiklik olsun diye programa iliştirilen 'yılan sokması', 'maymunun çanta çalması' gibi 68 model mizansenler de günümüz seyircisini zerre kadar ilgilendirmemişti. Düşünün bir kere; Safiye Soyman, Hindistan'da kaybolmuş. Olmayan İngilizcesiyle Hintliler'e otelinin yolunu soruyor. Ama kameramanlar ve tüm ekip, o anlarda kamera arkasında onu takip ediyor. Kim inanır? Kadir İnanır mı?
Program bu haliyle reyting listelerinde ilk 20'ye bile giremedi tabii ki. Ama ikinci bölüm, Total'de dördüncü, AB grubunda ikinci oldu. Peki nasıl? Programa dokunan sihirli değneğin ismi Faik Öztürk'tü... Safiye Soyman'ın hayat arkadaşı, 'doğal komik' Faik, göründüğü ilk kareden itibaren programın dizginlerini eline aldı. 'Halk tipi' komedyen Faik'in marifetiyle program gerçekten de eğlenceli bir hale geldi. Kavgaya, dövüşe, saçma sapan mizansenlere ihtiyaç kalmadan program listede yukarıya doğru ivmelendi.
Sanırım bundan pek çok kişinin ders çıkarması lazım. Özellikle de en küçük eleştiriye karşı bile deli 'diva'ne olanların...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA