Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu da ‘Dizi Estetiği’ turizmi

Arap turistlerin, izledikleri Türk dizilerinin geçtiği mekanları görmek, onlarla tanışmak üzere setleri ziyaret etmek amacıyla Türkiye'ye özel turlarla geldiklerini biliyorduk. Ancak dizi turizminin 'estetik' bir boyut kazandığı da ortaya çıktı. Ortadoğu'da yayınlanan Türk dizilerinin oyuncularına hayranlık duyan Arap kadınları ve erkekleri, Türkiye turizmine katkı sağlamaya devam ediyor. Ortadoğu ülkelerinden gelen Araplar şimdi de estetik operatörlerinin kapısını Kıvanç Tatlıtuğ'a ya da Tuba Büyüküstün'e benzemek için çalıyorlar.
Dr. Biran Ekici, "Yurt dışında yayınlanan Türk dizilerinin ve sinema filmlerinin tanıtıma çok büyük etkisi var. Türk turizmine büyük katkısının olduğu, son yıllardaki Arap turist sayısının artışından açıkça görülüyor" diyor. Dr. Ekici, eşleri dizi karakterlerine hayran olan kişilerin onlara benzeyerek, kıskançlık krizlerinden kurtulmaya çalıştıklarını belirterek şöyle devam ediyor: "Ortadoğu'da eşler Türkiye'deki bay-bayan oyunculara hayranlık duydukları için aralarında kıskançlık kavgaları çıkıyor. Bu sebeple hayran olunan oyunculara benzeyerek eşlerine daha iyi görünmeye çalışıyorlar. Kavgaları da estetik çare ile çözüyorlar. Arap ülkelerinden akın edenlerin yanı sıra İran, Azerbaycan ve diğer komşu ülkelerden, bu dizilerin yayınlarından sonra bizim sanatçılarımıza benzemek isteyen birçok müracaat oldu."
Sanırım yakında Ortadoğu'da Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün'e hayran kimse kalmayacak. Çünkü sokaklar onların yüzlercesiyle dolacak!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA