Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Seyirci yeni dizileri nasıl buldu?

Köşemizin katkı şampiyonlarından Haluk Zırh, bu kez de yeni başlayan dizileri mercek altına almış:
"Günaydın Yüksel Bey. Batı cephesinde bir değişiklik yok; 'Çukur' da büyük bir fark yaratmadı. Diğer yeni başlayan diziler gibi ana konu; abartı, saçmalık ve aşk. Yani rahmetli Sadri Alışık filmlerinde duyduğumuz 'Yine mi ofsayt Hakim Bey?' cümlesini aklımıza getiriyor. Yani bu da gol değil. Borç harç 100 bin lira gibi bir parayı bulacaksın, özel jet kiralayıp Fransa'ya gidip geleceksin... Resmen seyirciyi bir şey bilmeyen, hiçbir şeyden haberleri olmayan güruh yerine koyuyorlar. Ayrıca bu teknoloji çağında, çatıdan çatıya atlayarak, bayrak sallayarak haberleşiyorlar. Neredeyse Kızılderililer gibi dumanla haberleşecekler. Yapmayın Allah aşkına...
Anlaşılan bu sene doğru dürüst bir dizi izleyemeyeceğiz. Umudum 'Kadın' ve 'Ufak Tefek Cinayetler'e kaldı. Göreceğiz bakalım, inşallah hayal kırıklığına uğramayız. Ayrıca dikkat ettiniz mi bilmiyorum, Show TV'de yeni başlayan dizilerde ('Yüz Yüze', 'Çukur'), rakı kelimesi ve görüntüleri sansürlenmiyor. Kural varsa tüm televizyon kanalları için geçerli olmalı bence.

AKILLARINA GELMİYOR MU?
'Çember' dizisi iyi kötü idare ediyordu ama geçen akşamki '13. Adım' bölümünde saçmaladı. 'Cumali', peşinde olduğu suçluyu bıçaklanmış halde buluyor, hemen orada bulunan koltuğa oturuyor. Başka bir mekanda, bıçaklanan şahıs tarafından rehin alınmış ve zehir ile karıştırıldığı sanılan serum bağlanmış vaziyette olan anne, çocuğun başında da diğer iki arkadaşı üzülüyorlar. Ama hiç birinin aklına ambulans çağırıp yardım istemek gelmiyor nedense. Üstelik bu arkadaşlar tecrübeli özel birim polisleri... Sizce de garip değil mi?

'BEN 'EŞKIYA 'DAN VAZGEÇMEM'
Yeniler arasında 'Kadın' ve 'Ufak Tefek Cinayetler' dizilerinin prim yapma şansı ise yüksek görünüyor. Ancak bana göre günleri yanlış seçilmiş, sanırım ileride gününü değiştireceklerdir. Ben 'Eşkıya'dan vazgeçmedim, yeni başlayanları kayıt ettim ve daha sonra izledim. 'Eşkıya'ya ihanet edemem ve bekleme süresini uzatamam. 'Ufak Tefek Cinayetler' de, eski sezonlardan sevdiğim dizilerden 'Umutsuz Ev Kadınları' ve 'Kanıt' dizilerini hatırlattı biraz. 'Kadın' dizisi, dediğiniz gibi çok iç acıtıcı diyalog ve sahnelerle başladı. İlk bölüm izleyiciyi, özellikle de kadın seyircileri kalbinden vurdu. Sonraları düzeleceğine inanıyorum. Geçen sezon sevilerek izlenen 'Anne' dizisini aratmayacağa benziyor.
Her zaman olumsuz şeyler yazmaktan bıkmıştım, en azından bu iki dizi için olan düşüncelerim, her şeyi eleştiren biri gibi görünmeme mani olacaktır sanırım. Kolay gelsin, iyi günler dilerim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA