Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bravo Can Bonomo

Artık biliyorsunuz; şiiri de severim, şiir yazanı da, okuyanı da... Bilirim ki şiir yazan insandan bu dünyaya zarar gelmez.
Haber kuytuda kaldığı için duymamış olabilirsiniz. Ünlü şarkıcı Can Bonomo, Eskişehir'de düzenlenen Yunus Emre Şiir Yarışması'nda 'Dar Sokak' adlı şiiriyle Jüri Özel Ödülü'nü kazandı. 'Ee ne var bunda? Ünlü biri şiir yarışmasına katılır da ödül alamaz mı?' diyebilirsiniz. Ama durum öyle değil. Çünkü Can Bonomo, 273 şiirin yer aldığı yarışmaya 'Kara' mahlasıyla, yani takma isimle katılarak bu dereceyi elde etmiş. Yani kendisine torpil yapılmaması için gerçek ismini saklamış.
Şair ruhlar böyledir. İncedir, mütevazıdır, düşüncelidir. Bu arada Can Bonomo'yu sadece 'şarkıcı' olarak bilenlere küçük bir bilgi notu: Bonomo'nun 'Delirmek Belirmektir' ve 'Şu Sevdalar Tevatürü' adlı kitapları en çok satanlar arasına girmeyi başarmıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA