Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Yaz Boz’, oyunu nasıl bozdu?

A Haber ekranlarındaki 'Yaz Boz', bana göre geçen haftanın en çarpıcı haber programıydı. Bekir Hazar ve Ergün Diler'in birlikte sunduğu, seyirci kitlesini her hafta biraz daha arttıran 'Yaz Boz'da, ABD'nin ikiyüzlülüğü tüm çıplaklığıyla gözler önüne serildi.
Malum; ABD, 1979 yılından bu yana İran'a askeri ve ekonomik ambargo uyguluyordu. Son dönemde Rıza Zarraf üzerinden ambargonun delindiğini iddia ederek, bu bahane ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı bir kumpas hamlesine giriştiler.
'Yaz Boz', ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin yıllardır İran'la nasıl ekonomik ilişki içinde olduğunu, ABD'nin bir yandan ekonomik ambargo uygular gibi görünüp bir yandan nasıl şirketlerine ticaret için yol verdiğini şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya koydu.
İran'a 77 uçak satan Airbus vardı mesela. Ya da, Türkiye'nin sürekli kredi notunu düşürmeye çalışan Moody's'in ortak olduğu iki şirketin yıllardır İran'a iş yaptığının belgeleri...
ABD'nin niyetinin üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğu, belgeleriyle ortaya çıktı.
'Yaz Boz', oyunu fena bozdu.
Tebrikler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA