Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Şevkat’in aklı uçunca...

Bazı senaryo sekmelerini aklım almıyor. Ekran karşısında 'Böyle hata olur mu?' diye donakalıyorum.
FOX'un 'Şevkat Yerimdar' dizisinde, geçen cuma akşamı mantık dışı bir sahne izledim.
'Şevkat', evini hacizden kurtarmak için borç bulduğu parayı şehir dışındaki evine götürmek isteyen adamı, taksisiyle otogara bırakıyor.
Ancak adamın para çantasını takside unuttuğunu fark edince otogara dönüp görevliye "Bir saat önce buradan kalkan otobüs nereye gidiyordu?" diye soruyor. Görevli "Bolu'ya" yanıtını verince, "Bolu'daki terminali arayın, çantasını unutan yolcu beni beklesin" diyerek yola koyuluyor. Sanıyorsunuz ki, yolda otobüse yetişecek.
(Mantıken de böyle olması gerek. Çünkü bir saat önce kalkan ve mutlaka mola veren otobüse yolda yetişmesi gerekir) Ama öyle olmuyor; 'Şevkat', ta Bolu'ya kadar gidip çantayı terminalde adama teslim ediyor. Bunun için de yevmiyeli çalıştığı taksiyle para almadan 600 kilometre yol kat etmek zorunda kalıyor.
Bu arada doğrusu 'şefkat' olması gereken kelimenin, film ve dizide 'Şevkat' olarak yer almasının da dilimize sürekli kıymık batırdığını söylemek isterim.
Daha da çok eleştirirdim ama hem 'şevkatim' çok, hem yerim dar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA