Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gel de inan!

Medya araştırma şirketi Ajans Press'in servis ettiği haber ilginçti. Hani biz ABD'den sonra dünyanın en fazla televizyon izleyen ikinci ülkesi olduğumuzu, ortalama dörtbeş saatimizi ekran başında geçirdiğimizi sanıyorduk ya, meğer öyle değilmiş.
2008 ile 2015 yılları arasında 15 Avrupa Birliği ülkesinin vatandaşları üzerinde yapılan araştırmaya göre, Türkler günün 2 saat 17 dakikasını ekran karşısında geçirirken, bu sürenin AB ortalamasının altında olduğu görüldü.
Ajans Press'in Avrupa İstatistik Ofisi'nden (Eurostat) ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, listenin birinci sırasına yerleşen ülke, günde üç saatten fazla ekran başında kalan Yunanlar oldu.
Onları; Belçikalılar, Finlandiyalılar, İngilizler ve Macarlar takip etti. Buna karşın AB ülkeleri arasında ekran başında en az vakit geçiren milletin 1 saat 56 dakika ile İtalyanlar olduğu görüldü.
İyi de; bizim millet, akşam sadece bir dizinin sonunu görebilmek için tam dört saat ekran başında kalmıyor mu? Gel de bu araştırmaya inan şimdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA