Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kağıt toplarken vicdan dağıtmak...

Kağıt toplayıcıları ile ilgili genel kanaatimiz olumsuzdur. Kimimiz onların trafiği engellediğinden şikayetçidir, kimimiz çöpleri dağıtmasından, kimimiz ise haber bültenlerine yansıdığı gibi bazılarının kağıt toplamayı hırsızlık olaylarına paravan etmelerinden rahatsızdır. Geçenlerde bu algıyı tamamen değiştiren bir gelişme yansıdı haber bültenlerine.
Babasıyla birlikte hayatını kağıt toplayarak kazanan bir genç, çöplerin içinde hatırı sayılır miktarda altın ve para bulunan bir poşet buldu. Yaptığı ilk iş ise polisi aramak oldu. Gencin kameralar önünde yaptığı konuşma ise ahlak dersi niteliğindeydi. Şöyle dedi:
"Bizim midemiz temizdir.
Bugüne kadar boğazımızdan tek bir haram lokma geçmemiştir. Poşette iki altın vardı. 22 olsa bile benim için fark etmezdi.
Yine gidip polise teslim ederdim. Çünkü bizim nazarımızda eğer bize ait değilse, iki altın ile 22 altın aynı değerdedir." İradesi, ahlakı, inancı ilk vicdan sınavında buruşuveren 'kağıttan kaplanlara' örnek olur inşallah...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA