Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yeni dolandırıcılık türü

Memlekette her gün yeni bir dolandırıcılık türü icat ediliyor. Okurumuz Figen Ceylan da başına gelen bir olayla ilgili köşemizin diğer okurlarını uyarıp 'Aman dikkatli olun' diyor.
Figen Hanım, uyanıklığı sayesinde tuzağa düşmemiş ama pek çok kişinin bu dolandırıcılara rahatlıkla parasını kaptırabileceğini söylüyor. Yurt dışından arayan dolandırıcılar, hedeflerini sosyal medyadan ekleyip daha sonra Hangout adlı telefon programından arayarak vaatlerde bulunuyorlarmış.
Özellikle bekar kadınları tercih eden dolandırıcılar, önce son derece romantik ve etkileyici sözlerle kurbanlarını adeta hipnotize ediyor, sonra da para sızdırmaya çalışıyorlarmış.
Örneğin, "Seninle nasılsa evleneceğiz. Ben yurt dışında görevliyim. ABD'de okuyan bir çocuğum var, ona bu ay para gönderemedim. O artık senin de çocuğun. Ona 200- 300 dolar gönderir misin?" diyorlarmış. Ya da "Ben Afganistan'da görevli bir ABD askeriyim. Burada Taliban'ın rehin aldığı petrol bakanının oğlunu kurtardık. O da bize 1 milyon 800 bin dolar ödül verdi. Parayı ülkeme transfer edemiyorum. Onun için sana gönderecekler. Ama 3 bin lira kurye parası göndermen lazım" diye para sızdırmaya çalışıyorlarmış.
Aman diyeyim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA