Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Aşı için kamu spotu lazım

Sağlık Bakanlığı 'dehşet verici' istatistikler açıkladı. Memlekette aşı reddi 20 bine ulaşmış. Yani çocuklara yapılan temel aşılama işlemini reddeden aile sayısı şu anda 20 bine kadar çıkmış. Eğer bu sayı 40 binlere ulaşırsa, Türkiye büyük bir salgın riski ile karşı karşıya kalacakmış.
Aşı önemli. Bir zamanlar Türkiye'de çocuklarımızın geleceğine ipotek kayan çocuk felci ve verem gibi illetleri, büyük aşı kampanyaları sonucu bu topraklardan sildik. Bu nedenle biz aile olarak minik kızımıza gereken tüm aşıları zamanında yaptırmak için hiç tereddüt etmedik. Bu konuda ortaya atılan bilimsellik dışı spekülasyonlara ise kulağımızı tıkadık. Gelin görün ki pek çok aile, bu dedikodulardan fena halde etkilenmiş.
Türkiye, son yıllarda dünyanın her yerinden büyük göç alan bir ülke konumuna geldi. Ayrıca dünyanın en cazip turizm merkezlerinden birine dönüşmesiyle birlikte ülkemizden gelip geçen insan sayısı da katlandı. Bu durum, salgın hastalık riskini büyük oranda artırıyor. Daha önceki yıllarda çok ender görülen kızamık gibi çocuk hastalıklarının artmasında bu etkenlerin büyük rolü var. (Dünya Sağlık Örgütü geçen hafta yayınladığı bildiride, her yıl 350 bin çocuğun kızamık yüzünden öldüğünü açıkladı) O halde en pratik çözüm ne? Çocuklarımızı aşılatmak.
Naçizane önerim; ottan çöpten konular için dakikalarca kamu spotu çekip yayınlatan ilgili bakanlıklar, en önemli meselemiz aşı için mutlaka televizyonları kapsayan bir kampanya başlatmalı. Popüler dizilerin içine aşının önemini anlatan bilgilendirici sahneler yerleştirilmeli. Aksi halde yıllar önce olduğu gibi çocuk ölümlerinde dünya şampiyonluğu utancını yaşamak bir yana, geleceğimizi göz göre göre yitireceğiz. Benden söylemesi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA