Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yağlı güreş revize edilmeli

Geride bıraktığımız günlerde Kırkpınar Güreşleri ile ilgili 3 yazı kaleme aldım. Bu konuya gösterdiğim hassasiyetin sebebi, önemli bir kültür mirasımızın elimizden kayıp gitmesine ilişkin kaygılarım. Köşemizin "duayen" okurlarından değerli dostum Kamil Çetin de aynı konuyu mercek altına almış:
"21.07.2018 ve 28.07.2018 tarihlerinde konumuz Kırkpınar'dı. O yazılarımızda konu ettiğimiz bütün sorunlar maalesef bu sene de aynen devam etti. Çok net olarak belii oldu ki, biz belediyeler ve kamu kuruluşları olarak hiçbir konuda organizasyon işini bilmiyoruz. Bilene de danışmıyoruz. Kendimiz yapmaya çalışıyor ve elimize, yüzümüze bulaştırıyoruz...



02.07.2022 Cumartesi günü her şey rezalet ötesi idi. Çayır ana baba günüydü. Öyle ki; biten bir maç sonrası, pehlivanlar daha birbirinden ayrılmadan kazanan pehlivanın üzerine onlarca kişi atladı. Diskalifiye edilen pehlivan, demir parmaklıklardan hakem kulesine tırmandı. Neyse ki polis engel oldu. Kerameti kendinden menkul hakemler, VAR sistemine rağmen 45 dakika boyunca bir maçın sonucu için karar veremediler. Deneyimli güreşcilere torpil geçtiler, genç güreşçilere 3 pasif verip güreşten çıkardılar. Olaylar büyüyünce çayırı çepeçevre polis sarmak zorunda kaldı. 03.07.2022 Pazar günü ortalık biraz daha disipline idi. Ama final bitene kadar.... Hemen sonra çayır gene ana baba günü oldu. Madalya töreni de dahil...
TRT, maçları elinden geldiğince iyi vermeye çalıştı ama her şeye rağmen spiker Bilgehan Demir'i aradık. Bilgisinden şüphe etmediğimiz yorumcu Recep Tosun gene çok fazla konuştu. İkinci yorumcu Hüsnü Kaftan da ondan aşağı kalmadı. Tekrar edelim, acilen yağlı güreş kuralları elden geçmeli. Tam iki saat hiçbir aksiyon olmadan süren güreşler vardı. İlk 40 dakika için puanlama sistemi getirilmeli. Bu süre içinde tuş olmazsa puan alan güreşçi kazanmalı. Güreş 40 dakika içinde bitmeli. Çağımız hız çağı, kimse televizyon başında yağlı güreş seyretmek için saatlerce oturmaz. Japon sumo güreşi 1 dakıka içinde bittiği için bütün dünyada popüler. Hakemler ise eski güreşciler değil, güreş hakemliğini iyi bilen eğitimli, bilgili kişiler olmalı. Organizasyon da bu işi hakkı ile yapacak firmalara verilmeli."



Adının hakkını veriyor

Köşemizin aktif okurlarından Kubilay Apak, geçenlerde Show TV'nin sözde güldürü programı Güldürme Beni için yaptığım eleştirilere destek vermiş:
"Yüksel Bey merhaba, şu an Güldürme Beni programını izliyorum. Dayanamadım, anında yazayım dedim. Program, adının hakkını sonuna kadar veriyor. Bir saniye bile gülmedim... Tam tersi, sinirim bozuldu. Neye güleceğimi bilemedim çünkü. Bu arada şu yazdığım yazı bile programdaki bütün esprilerden daha iyidir... Sevgiler..."

a2'den istekler
Yeni diziler tat vermeyince izleyici de doğal olarak eskilere sarıldı. Okurumuz Kadir Özdemir de Turkuvaz Grubu'nun nostaljik kanalı a2'den bazı isteklerde bulunmuş. Elçiye zeval olmaz...
"Merhaba, sizden ricam; a2'de Aşk Bir Hayal, Eve Dönüş, İki Yaka Bir İsmail, İlişkiler, Çiçek Taksi, Baba Evi, Elveda Rumeli, Hayat Devam Ediyor, Benim İçin Üzülme gibi dizilerin yayınlanması. Ayrıca a2'nin ekranının sağ üst köşesinde Süper Lig maçlarının skor bilgileri çıksın lütfen. Dizileri izlerken maçların skorunu da takip edelim. Teşekkürler Yüksel Bey..."

Gaf kürsüsü
Eskişehir'de çarparak 2800 lira hasar verdiği aracın sileceğine özür notu bırakan sürücü, cama bir de 10 lira sıkıştırmasın mı?

Zap'tiye
NASA'nın uzay teleskobu, evrenin bugüne kadar ki en net fotoğrafını çekmiş. Bence geç kalmış. Biz Evren'in en net fotoğrafını 12 Eylül'de gördük!

Ne demiş?
"Alex de Souza'yı izleyememiş bir nesil için gönderildi: Arda Güler..." (Fenerbahçeli 12 Numara sitesinin yorumu)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA