Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

50 milyon dolara uçak aldı

Önceki hafta Mustafa Koç'un 40 milyon dolara Falcon 900 LX jet sipariş ettiğini yazmıştım. Koç'un önümüzdeki yıl teslim alacağı jetiyle Türkiye'nin en pahalı jetine sahip olacağını düşünürken, Türk vatandaşlığına geçen Azeri işadamı Mübariz Mansimov'un tam 50 milyon dolara yeni bir jet sipariş ettiğini duydum.

ÜÇ JETİ DAHA VAR!
Mansimov'un sipariş ettiği Falcon 7X model jeti dünyanın en zenginleri kullanıyor. Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin de Falcon 7X'i var ve adı da "Carla One"... Deniz taşımacılığında dünyanın en büyük beş şirketinden birinin sahibi olan Mübariz Mansimov'un, Falcon 2000, Falcon 900 EX ve Hawker 800 model üç jeti daha var. Falcon 7X ile 2011'de dördüncü jetine kavuşacak olan ünlü işadamı, Türkiye'nin en pahalı jetinin de sahibi olmuş olacak. Ayda 120 saat uçtuğunu duyduğum Mansimov, yeni uçağıyla kıtalar arası uçabilecek. Bu arada yeni jetin standart fiyatının 50 milyon dolar olduğu fakat Mansimov'un içine ayrıca 5 milyon dolar harcayacağı da kulağıma gelenler arasında!!!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA