Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Altın Küre tahminlerim

Yarın akşam verilecek 67. Golden Globe Ödülleri'ni (Altın Küre) bu yıl komedyen Ricky Gervais sunuyor. 2 Şubat'ta kesinleşecek Oscar adaylığı için önemli bir adım olan Altın Küre'ye aday filmlerin hepsini izledim. Bu sefer kararımda biraz zorlandım. İşte benim oylarım:

OYUM 'UP IN THE AIR'E
En iyi drama filmi: Adaylar arasında 'Avatar' ve 'Up In The Air' başa baş gidecek gibi. 'Avatar' malum teknik açıdan olağanüstü ve tüm dünyada gişe rekorları kırdı ama 2 saat 40 dakika boyunca izlemek biraz sabır istiyor. George Clooney'nin başrolünü oynadığı 'Up In the Air' filminde, bu ekonomik kriz ve işsizlik zamanında insanların yaşadığı zorlukları hoş bir komediye çevirmişler. Sonunu anlatıp, filmin espirisini kaçırmak istemiyorum ama çok gerçekçi. Amerika'da tipik ofisler, stüdyo apartmanları ve otellerde ortam hiç Hollywood süslemesine girmeden olduğu gibi aktarılmış. (Genelde filmlerdeki görüntülerden özenip, Amerikan rüyasını yaşamak için çıkıp gelenlerin karşılaştığı gerçek Amerika...) Ben oyumu bu filme kullanıyorum.
En iyi komedi veya müzikal filmi: 'Nine'; Nicole Kidman, Penelope Cruz ve Daniel Day Lewis gibi güçlü bir kadroya ve iyi koreografiye rağmen, 'Moulin Rouge' seviyesine ulaşamıyacak sönük bir müzikal... 'The Hangover', filmlerin içinde en komiği ama benim oyum '500 Days of Summer'a gidiyor.
En iyi drama erkek oyuncu: George Clooney ve 'Crazy Heart' filmindeki rolü ile Jeff Bridges arasında bir yarış olacak ama Akademi'nin George Clooney'ye ayrı bir düşkünlüğü olduğu kesin.
En iyi drama kadın oyuncu: 'An Education'ın (Bu filmi kaçırmayın!) Carey Mulligan'ı ile 'Precious'un Gabourney Sidibe'si arasında kararsız kaldım. İkisi de çok iyi.
En iyi komedi erkek oyuncu: 'Sherlock Holmes'dan Robert Downey JR ile 'Informant'ta oynayan Matt Damon arasında benim tahminim; Matt Damon alacak.
En iyi komedi kadın oyuncu: Hiç tartışmasız 'Julie&Julia' filmi ile Meryl Streep, ödül koleksiyonuna bir yenisini ekleyecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA