Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Kendini anlamaya nasıl başlayabilirsin?

Üşüyen, sıcağı; susayan, suyu; acıkan, yemeği arıyor.
Aynı onlar gibi özgüveni düşük insanlar da, 'farkedilmek' için her şeyi yapıyor. Bu yüzden kendilerine zarar bile verebiliyorlar!
Düşünüyorum da, hangisi daha önce geliyor?
Sorunlu kişilik mi?
Şöhret mi?
Günümüzde genç, güzel, zengin ve ünlü olmak, hele ki duygusal istikrardan yoksunsan, sanki bunalımlı hayatın garantisi... 'Gerçek' ile kırılgan bir ilişki içinde olanlar da dibe vuruyorlar.
Her zaman projektör ışığı altında olmaya hevesliler; gün geliyor, içlerindeki o 'gösterişci yönleriyle' yüzleşmek zorunda kalıyorlar...

KABUSTAN UYANIŞ
Amy Whinehouse ve Whitney Houston bunun en acı örneklerden... İkisi de olağanüstü yeteneklerini harcadılar; resmen kendi hayatlarını sabote ettiler. Alkol ve uyuşturucunun ölümcül bileşiminden kaçamadılar.
Ancak insan, dibe vurmadan kendi küçük dünyasından çıkıp hayatı ve hayatla kendi ilişkisini daha farklı bir gözle göremiyor.
Yeni çekilecek olan bir filmde Elizabeth Taylor'ı canlandıracak olan sorunlu genç oyuncu Lindsay Lohan, geçtiğimiz hafta boyunca sayısız televizyon programında yer aldı. Her programda da "Artık iyileştim" diyerek sempati kazanmaya çalıştı.
Lohan, geçtiğimiz gün de NBC televizyonunda yayınlanan 'Today Show'da, başarılı televizyoncu Matt Lauder'ın 'anlayışlı ama zorlayan' sorularına çok samimi görünen cevaplar verdi.
Genç oyuncu, "Asıl yapmak istediğim şeyleri yapmadığımı fark ettiğim için değişmeye karar verdim!" diyordu.
Sanki sahte ve yüzeysel yaşamın kabusundan uyanmış ve bu hayatta neyin gerçek, neyin yanılgı olduğunu anlamış gibiydi.
Aynı hafta, büyük merakla beklenen 'Saturday Night Live' isimli televizyon programında Lohan'ın sözlerinden şüphe edenler, onu Twitter'da yerden yere vurdu.
Genç oyuncu hakkında acımasız yorumlar yapıldı.
Lindsay Lohan henüz 25 yaşında...
Yıllardır yaşadığı dejenere hayatın etkisi yüzüne yansıyor. Belki "İyileştim" diyerek cidden rol yapıyor, belki de gerçekten iyileşmek istiyor. Bunu bilemem.
Ama biliyorum ki bir kere paçayı kaptırdınız mı o zararlı alışkanlıklara; içine sürüklendiğiniz kara delikten çıkabilmek hiç de kolay değil!
Peki, cidden değişmek istiyorsanız kendinizi anlamaya nasıl başlayacaksın?
Aslında bu sorunun cevabı oldukça basit: İlk adım her şeyi ve herkesle ilişkinizi gözden geçirmek!

YENİ BİR ANLAM
İlk yapılması gereken alışkanlıklarınızı, hayat tarzınızı ve bu hayat içindeki rolünüzü olduğu gibi kavramak...
Ve tabii ki inkar etmemek!
Çözüme ulaşmak için kendinize dürüst olmanız gerekiyor, bunu asla unutmayın!
Değişebilmek için; 'kötü' etkilendiğiniz çevreden uzaklaşmanız ve düşünceleriniz ile duygusal enerjinizi daha farklı yönlendirmeyi öğrenmeniz gerekiyor.
Zorlu, ama bir o kadar da insanın hayatına anlam katan bir yolculuk anlayacağınız... 'Gelişmek' dediğimiz şey de bu değil mi zaten?
Hayatla kurduğunuz ilişkide, daha önceden fark etmediğiniz 'yeni' bir anlam saptamaktır gelişmek!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA