Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

1 tiyatro

Bugün bir dizi bir film köşemizden sıyrılıp sizlere yeni izlediğimiz bir tiyatrodan bahsetmek istedik. Bu kadar eve kapandığımız yeter bu tiyatro incelemesiyle beraber haftalardır o kafanızda kurguladığınız 'Ne zamandır aklımızda, Tiyatroya mı gitsek?' planlarınıza yardımcı olmayı istiyoruz. Bu ayrıca bu sene çok düzenli ders çalışacağım ve her hafta en az üç gün spor hedeflerini de hatırlamanızı sağlayacak ve onlara tekrardan sıkı sıkı sarılmanızı sağlayacaktır. Bu tabi yalnızca bizim incelememizle gerçekleşmeyecek. Tiyatro o kadar eğlenceli ve keyifli ki oyundan sonra kendinizi yeni hedeflerinize sarılmış olarak bulacaksınız.
Tiyatronun başrollerinde Serkan Dağlı ve Anıl Çelik'in canlandırdığı hiç paraları kalmayan Oktay ve Mert'i izliyoruz. Çaresizce evlerinde ne yapacaklarını düşünürlerken ev sahibinin kapılarına dayanmasıyla beraber iyice paniklerler. Kira günü gelmiştir ve onlar dört aydır kiralarını ödememişlerdir. Ancak ev sahibi onlardan para istemek için gelmemiştir. Onlara ilginç bir görev verir. Ev sahibi eski kocasının silah kaçakçısı olduğunu ve iki tane özel tasarım silahların Meksika'da kaldığını söyler. İkilinin görevi bir milyon doları bulan bu silahları Meksika'dan çalıp ev sahiplerine geri getirmektir. Böylelikle hem borçları silinecek hem de zengin olacaklardır. Artık başka çaresi kalmayan ikili teklifi kabul eder ve büyük maceraya doğru atılırlar. Bu büyük maceranın eğlencesi de eksik olmaz tabi.
Gerçekten rollerin hakkını veren oyunculuklarla beraber aldığınız keyif de o kadar artıyor. Oluşturulan ikili diyaloglar oldukça akıcı bir şekilde düzenlenmiş.Olayların akışı bir tiyatroya göre farklı denebilecek seviyede. Hatta bir tiyatro gibi değil de film senaryosu gibi yazılmış da denebilir bu oyun için. Hey Mexico adlı oyunumuzun yeni oynanmaya başladığının da altını çizelim. Bu yüzden kaynaklanan eksikleri de yok değil mi? Elbette ki varlar. Ancak oyunun gittikçe daha da kusursuzlaşıp eğlenceli hale geleceği şimdiden kendini belli ediyor. Oyun Mart ayı boyunca İstanbul'da perşembe günleri Bo Sahne'de gösterimde. Şimdiden Cihangir gençlerinin heyecanlandığını, hatta yarın için sıraya girdiklerini görür gibiyim. Eğer siz de keyifli bir akşam geçirmek istiyorsanız kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA