Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Geziyorum Görüyorum Öğrenemiyorum

Güzel Türkiye'mizin bitmek bilmez nimetleri, doğal güzellikleri ve gezilip görülecek birçok yeri var. Peki, Halil Usta'nın Tavuk Döner Lokantası'nı duydunuz mu?

'Hindistan'da tavuk döner sattım'
İstanbul'un en nezih ilçelerinden biri olan Seyrantepe'de dükkanını işleten Halil Usta'nın en ünlü yemeği, 2.5 liralık çeyrek ekmek tavuk döneri. Bu eşsiz lezzeti kesinlikle tatmanız gerekiyor. Gelin, Fransız mutfağıyla kapışabilecek bu enfes tadı ve mimarını biraz daha yakından inceleyelim! Kullandığı pek de özel olmayan baharat karışımı ete ayrı bir tat katıyor ve tavuğun eklem kısımlarında özellikle bolca kullanılıyor. Halil Usta'ya göre bütün olay eklem kısımlarında. Halil Usta, 'Altı sene boyunca Hindistan'da tavuk döner sattım, en doğru baharat karışımını bulmak kolay bir iş değildi!' diyor.

Baba mesleği değil
Halil Usta'nın dedesi İstanbul'a 1963 senesinde gelmiş, bir süre inşaatlarda çalıştıktan sonra güvenlik görevlisi olarak hayata veda etmiş. Babası ise daha önce büfe işletmiş. Halil Usta 'Babamın yanında çalışmak benim için çok eğlenceliydi, kasanın başında durmak gerçekten keyifli bir iş. Ondan az çok esnaflığı öğrendikten sonra 1993 yılında komiliğe başladım. Şu an buradayım' diyor ve ayrıca ekliyor: 'Dört sene önce kendi dükkanımı açtım. Banka gişecileri 30 sene çalışıp müdür olamıyor, ben kendi işimin patronuyum.'

Herkese hitap ediyor
Popüler kültür günümüzde sürekli değişiyor. Halil Usta da çağımıza ayak uydurmaya çalışan, topluma mal olmuş önemli bir şahsiyet. 'Toplumun her kesimine hitap edemediğimi fark ettim. Uzun uzun düşündükten sonra 2007 yılında vegan döner yapıp piyasaya sunmaya karar verdim. Afişini asar asmaz müşteri sayım ikiye katlandı. Bu kadar ilgiyle beraber 'Aynı döner bu, daha veganını yapmaya başlamadım' da diyemedim. Ama bu sayede dönerimin evrenselliğini de kavramış oldum' diyor kendisi. Hümanist kişiliğiyle her kesime hitap etmeye çalışan Halil Usta ayrıca vegan dönerin de bilinmeyen mucidi.

Nasıl bu kadar ucuz?
Şimdi birçoğunuz merak ediyor olabilir; neden bu kadar ucuz, nasıl oluyor bu diye. Halil Usta cevap vermekte gecikmiyor elbette. Yüzde 80 oranında tavuk etinin yanı sıra bir miktar martı eti ve başka özel malzemeler kullandığını söylüyor ve ekliyor: 'Sürümden kazanıyoruz , zaten.'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA