Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Sosyal Medya Profilleri

'Bir canlı yayın başlattı!' - Instagram
Instagram'ın son güncellemesiyle birlikte herkes televizyon kanalından hallice; telefon susmaz oldu bu bildirimlerden. Canlı yayın açan açana! Önce Snapchat'i bünyesine katmaya çalışıp başarısız olduktan sonra nasıl o özelliği kendilerine ekledilerse, Periscope'la da aynı şeyi yaşadılar ve sonuç kaçınılmazdı. Bizde bu canlı yayınlarla Instagram farklı bir şeye dönüşmeden var olan profilleri inceledik.

Boyun Sakal Pozu - Facebook
Türkçemizde 'gıdı' gibi çok güzel bir kelime var. Aslında fotoğrafı kötü durmuyor, dile getirilince komik oluyor.
İşte boyun sakal fazla 'gıdı' sonucu fotoğraflarda istenmeyen bir sonuç ortaya çıkarıyor. Biraz daha iyi tarif etmek gerekirse, aşağıdan çekilen fotoğraflarda sakal yerine 'gıdı'sı görünüyor. Bu kişiler genelde insanların onlarla ilgili ne düşündüğünü önemsemeyen, özgüveni yüksek insanlar gibi görünmek istiyor. Ancak bütün Instagram profili incelendiğinde, fotoğraflardan sadece boğaz sağlığını takip edebildiğimiz insanlar haline geliyorlar. Ara sıra da olsa bu tarz profillerde 32 diş gülümserken fotoğraflara denk gelebilirsiniz. Bu normal bir profile doğru geçişin aşamalarındandır aynı zamanda.

Sadece aynı açıdan selfie çeken kız - Snapchat
Çok önemli bir tespit geliyor: Gözleri renkli değil ise fotoğrafların yüzde 80'i siyah beyazdır, renkli olanlarla da kameraya zaten bakılmaz. Bu kızı hepiniz biliyorsunuz. Hafif yukarıdan, suratın hep aynı tarafı. Uzun gösterir insanı. Işığı da ayarlarsan bebek gibi suratın olur. Ben nereden biliyorum? Uzun incelemeler sonucu, gecenin 3'ünde yapılan Instagram stalklarının sonucunda ulaştığım bütün bu çıkarımları sizlerle paylaşıyorum. Birilerinin 'Böyle suratın çok güzel çıkıyor' demesiyle beraber başlar bütün eziyet. Ve profilinde hiçbir açık bulamazsınız. Hazırlıksız yakalandığı fotoğrafta bile yüzünün o tarafını dönmeyi başarır. Ayın hiç görmediğimiz bir karanlık yüzü olduğunu unutmayıp bu tarz profillerde dikkatli olmakta fayda var.

Sanat - Twitter
Kafayı yüzeysel sanatla bozmuş insanlardan oluşur bu hesapların sahibi. Mütemadiyen fularla gezer, dolaşırlar.
Bir yandan Frida Kahlo, öbür yandan Salvador Dali… Daha fazla bahsedemeyeceğim arkadaşlar; Americano kahvem geldi. Ufak bir ara verip Buse ile yer çekimsiz karanfilin metafiziksel sübjesini tartışacağız.

Siyah-beyaz film gibi - YouTube
Bütün fotoğrafların siyah-beyaz olduğu profiller. Dolaşırken insanın içine bir sıkıntı basar. Durduk yere hüzünlendirmeye çalışır bu fotoğraflar sizi. Bu nasıl bir melankoli, bu nasıl bir acı diye sorgularsınız. Boynu bükük fotoğraflar fotoğraflar, arada yazılı postlar. Büyük ihtimalle Cem Adrian bağımlısıdır. 16-17 yaşlarında sevgilisi tarafından terk edildiğinden beri böyle bir melankoli almış başını gidiyor.
Sizi de kendi karanlığına çekmeden profilden uzaklaşın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA