Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Müziğe de bayram geldi!

Demet Akalın, İrem Derici, Emrah, Seda Sayan, Ersay Üner derken, uzayıp giden kocaman bir liste... Hepsi de bayram arefesi, bayram vakti ve bayram sonrası yeni şarkıları için kolları sıvadı.

Birçoğu çıktı, birçoğu da çıkacak. Adeta müziğe bayram geldi derken tatlı tatlı rekabet de başladı sanki. Ramazan'da ve bayramda tatlı tatlı süren bu rekabet, bakalım bayram sonrası yerini daha keskin bir yarışa çevirecek mi? Bence çevirir. Bunun sinyalleri gelmeye başladı bile.

Bu arada yeni şarkılardan bahsetmişken, geçtiğimiz günlerde duyduğum bir bilgiyi de sizinle paylaşmak istedim. Yeni şarkılar tabii ki burada yazdığım isimlerle sınırlı değil. Şu dönemde günde 30 ile 35 arası yeni şarkı çıkıyormuş. Düşünebiliyor musunuz? Peki her gün çıkan 35 şarkıdan kaçı size ulaşıyor, kaçına aşinasınız? Bir kez daha belirtmek istiyorum: Sağolsunlar radyoların, şarkı ve şarkıcılara cesaret edip de vermedikleri şans sayesinde pek azını duyuyorsunuz tabii. Daha doğrusu hep aynı isimleri duyuyorsunuz, duymaya da devam edeceksiniz, öyle görünüyor. Neyse dönelim bayramda müzik mevzusuna.

Müziğe bayram geldi diyebiliriz genel olarak. Ama bir detayı da söylemeden edemeyeceğim. Biz çocukken bayram sabahları kulaklarımızda rahmetli Barış Manço'nun 'Bugün bayram, erken kalkın çocuklar' dediği dizeler ile uyanır, günü geçirirdik. Bu sabah da bayram bu müzikle geldi bana. ATV ekranlarından yayılan, tüyleri diken diken eden, insanın dudaklarına bir gülümseme veren rahmetli Barış Manço'nun sesi ile uyandık. Ve müzik camiasını bilemem ama o ses ile bana, bize ve evimize bayram geldi doğrusu.



Ve Emre Yücelen
Uzakdoğu'dan Avrupa'ya saygı duyulan, hem yetenekli, hem de bilgili bir müzik adamı Emre Yücelen. Müzikten anlayanlar ve sektörü bilenler yakından tanır onu. Popüler kültürle pek işi yoktur. Onun adını ve yaptığı işleri bilmeyenler için bir kez daha paylaşmak istedim. Emre Yücelen, yaptığı ses ve müzik analizlerini ve birçok müzik deneyimini kendine ait YouTube platformunda açtığı 'Emre Yücelen Şan Dersi' adlı kanalında yayınlıyor sevdiklerine. Ünlü isimler ile de müzik sohbetlerine rastladım. Uyduruk fenomen kanallara üye olup onlara prim sağlayan gençlere de buradan seslenmek gerekir diye düşünüyorum. İçinde müziğe dair bir kıvılcım olan gençler, bu kanalı mutlaka takibe alın derim.



Darmaduman'ı dinleyin
Bu hafta öneri bölümümde, Tuğba Erdem'in 'Darmaduman' şakısının remiks versiyonu var. Sözümüziği kendisine ait olan şarkının düzenlemesini ve mix çalışmasını Altan Turan yapmış. Ben Darmaduman'ın yeni hali olan yaz versiyonunu dinledim. Umarım şarkının yolu açık olur.



Serkan Kaya kimleri dinliyor...
Leonard Cohen-'Lover Lover Lover'
Lana Del Rey-'Summertime Sadness'
Ahmet Kaya-'Hep Sonradan'
Zülfü Livaneli-'Sevda Değil'
Müslüm Gürses-'Gitme'
Phill Collins-'Another Day in Paradise'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA