Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Serkan Kaya’dan gençlere destek

Sanatçı Serkan Kaya, geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda Reynmen'in 'Ela' adlı şarkısının piyasaya çıktığı ilk gün aldığı YouTube tıklanma sayısı ve başarısı hakkında şöyle konuştu:
"Reynmen'i başarılı buluyorum, çocuklarımın da sevdiği bir kardeşim. Aynı zamanda Sivaslıymış, hemşom olur. Dikkat çeken işler yapıyor. Gençlerin dilinden anlıyor.
Yeni nesil gençlerin Youtube'daki başarılarını göz ardı etmek yanlış olur. Onları desteklemek lazım. Bu platformda aldıkları milyonlarla ifade edilen tıklanmalar özgüvenlerini yükseltiyor. Biz de onlara çalışma hırsı ve heyecanı vermeliyiz. Ancak gençler de kendilerinden yaşça büyük, müzik sektöründe yıllarca emek vermiş insanlara saygılı olmalı. Yıllardır bu sektörün içinde olan sanatçılardan kendilerini farklı görmemeliler. Sektörde emek veren tüm sanatçılar bu saygıyı öğrenerek, tecrübe ederek bu noktaya geldi. Emek veren sanatçılar gençlere destek çıkacak, gençler de onlara saygı gösterecek ki daha güzel şeyler ortaya çıksın. Birlik-beraberlik yapmak güzeldir."
Kaya'ya geçtiğimiz günlerde Reynmen'in Işın Karaca'ya cahil demesiyle başlayan polemik hakkında ne düşündüğünü sordum. Bana şöyle cevap verdi: "O konudan haberim yok. Fakat Işın Karaca gibi yıllarını müziğe adamış birine cahil demek yanlış. Ben Reynmen'in bu niyetle söylemediğini düşünüyorum. Akıllı ve mantıklı birine benziyor. Eğer böyle bir kelime kullandıysa ablasından özür dileyeceğini düşünüyorum."

'OĞLUM DA SEVİYOR'
Sosyal medyadan birçok mesaj aldığını ve her fırsatta yeni nesil sanatçıları desteklediğini belirten Kaya, kendi oğlunun da Ben Fero hayranı olduğunu anlattı. Kaya, "İlk önce Fero derken Ferhat Göçer'i kastettiğini zannetmiştim, meğer Ben Fero'dan bahsediyormuş. Çocukların bile diline düştüyse bu iş olmuş demektir, biz de gençleri desteklemeyiz" dedi.

Türkü'nün acıklı hayatı
Dört yıllık sesizliğini 'Yeniden/Vazgeçmedim Söylemekten' isimli albümüyle bozan Türkü'nün duygusal bir hikayesi olduğunu öğrendim. Halk müziğinin başarılı sesi; çok küçük yaşta babasını, profesyonel müzik yaşamına adım attığı ilk yıllarda ise annesini trafik kazasında kaybetmiş. Türkü'nün eserlerinin yüreğe bu kadar dokunmasında küçük yaşta yaşadığı bu acıların etkisi var.
"Anne türkülerinin yeri benim için apayrı" diyen sanatçı 'Derman Kalmadı' ve 'Ana Öyle Zor ki Sensiz Günlerim' isimli eserleri annesi için söylemiş.

Burgazada'da retro rüzgarı
İstanbul'un alternatif festival mekanlarından Burgazada Cennet Bahçesi'nde 21 Temmuz'da düzenlenecek Retro Fest kapsamında; retro pazar, dönem atölyeleri, sokak oyunları, anı köşeleri, sergi, konser gibi çeşitli ve eğlenceli aktiviteler yer alıyor. Son dönemin popüler DJ'lerinden Ali Taş, 90'lar Türkçe pop playlisti ile Retrobüs grubu ise sahne şovu ile katılımcıları eğlendirecek. Retborüs; Barış Manço, Cem Karaca, Erkin Koray ve İlhan İrem gibi efsanelerin kılığına girerek 70'leri günümüze taşıyacak.

Müge Anlı kimleri dinliyor?
1- Neşet Ertaş-Allı Turnam
2- Özer Özel-Bir Fırtına Tuttu Bizi
3- Gloria Gaynor-I Love You Baby
4- Demet Akalın-Türkan
5- Sinan Özen-Kapına Kırmızı Bir Gül Bıraktım

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA