Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Ahmet Kaya şarkıları her yürekte ayrı duygu uyandırıyor

Büyük usta Ahmet Kaya'nın anısına geçtiğimiz yıl da ölüm yıldönümünde birkaç satır yazmıştım. Tabii ki Ahmet Kaya'nın ne ismi, ne hayatı, ne de sanatı sığar satırlara… O Anadolu toprağında yetişmiş, kült diyebileceğimiz ender sanatçılardan biri. Onca geçen zamana rağmen müziğinin, yazdığı şarkıların yeri doldurulamadı.
Evet, bu dünyadan bir sanat adamı, bir ozan, bir usta geçti… Geçip gittiği bu dünyaya bir sürü de duygu bıraktı; cesaret, aşk, acı, mutluluk ve tabii ki özlem…

Herkesin bir Ahmet Kaya şarkısı vardır… Biraz aşktan, biraz acıdan nasiplendiği gibi… Ben bu köşe için bildiğiniz gibi uzun süredir popüler isimlere beğendikleri ve dinledikleri ilk 5 şarkıyı ve sanatçıyı soruyorum. Birçok sanatçıdan gelen listelerde hep bir Ahmet Kaya şarkısı var. Buna tabii ki hiç şaşırmıyorum… Çünkü ben de eğer bir liste yapacak olsam içinde mutlaka büyük ustanın bir şarkısı olurdu… Mesela 'Kum Gibi', mesela 'Nereden Bileceksiniz?'… Hepsi kıymetli, hepsi unutulmaz, hepsi efsane…
Günümüzdeki birçok popüler isim de bu şarkıların çoğunu seslendirdi. Ben Ahmet Kaya şarkılarının farklı bir özelliği olduğunu düşünüyorum. Hani bir şarkıyı bir kişiden dinler ve sonra o kişiden aldığınız lezzeti kim okursa okusun alamazsınız. Ama öyle değil Ahmet Kaya şarkıları… Kim söylerse söylesin kendi yüreğini de ortaya koyup okuduğundan mı bilemiyorum ama Kaya şarkıları, her seslendirende ayrı duygular uyandırıyor. En azından ben öyle hissediyorum.
6 yaşında kaderinin birleştiği bağlamasını aşkıyla büyüten Kaya'nın yokluğu her geçen gün sektörde biraz daha fazla hissediliyor. 43 yaşında veda ettiği kısacık diyebileceğimiz yaşamına bin ömürlük duygu sığdırmış bir ustadan bahsediyorum tabii.
Ölümünün ardından Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülü verilen sanatçı, bu yıl ise ölüm yıldönümünde Diyarbakır Belediyesi tarafından da özel bir tören ile anıldı.

Şan bölümü birincisinden ilk single

Önceki gün tanıştığım müzik dünyasının yeni yeteneği Cevher Aksoy, ilk single çalışması 'Keşke'yi müzikseverlerin beğenisine sundu. Cevher, daha önce Ajda Pekkan ve Selami Şahin gibi isimlerin vokalistliğini yapmış, İTÜ Ses Eğitimi bölümünü birincilikle bitirmiş. Sesi, besteleri, müzik eğitimi ve güçlü isimlerin yanında aldığı sahne tecrübesiyle Türk pop müziğine yeni bir soluk getireceğinden eminim. Cevher, sözü ve müziği kendisine ait olan 'Keşke'ye Galata ve Kilyos'ta klip de çekti. Şarkı, Akademi Organizasyon ve DMC Müzik işbirliğiyle dijitalde de yerini aldı, şimdiden yolu açık olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA