Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAĞLIK VE GÜZELLİĞİNİZ İÇİN GÜZELLİĞİNİZ İÇİN BENCE DR. ECE HATTAT

En çok aerobik zayıflatıyor

Fazla kilolarımdan kurtulmak için spor yapıyorum ancak bir türlü kilo veremiyorum. Hangi egzersiz en çok kilo verdiriyor? M.L./İstanbul
Geçtiğimiz aylarda Duke Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma, merak ettiğiniz bu sorunun cevabını veriyor.

250 KİŞİ İNCELENDİ
Yaklaşık 250 kişi üzerinde yapılan bu çalışmada; bir grup sadece ağırlık çalışması, bir grup yürüyüş gibi bir aerobik aktivite ve son grup da bu iki egzersizi birlikte uyguladı. Sonuçta sadece ağırlık çalışması yapan grupta kilo kaybı gerçekleşmediği ancak vücuttaki yağın kasla yer değiştirdiği görüldü. En çok kiloyu aerobik çalışmalar verdirirken; hem ağırlık, hem de aerobik çalışma yapan grup, daha az kilo vermekle birlikte bel çevresinde en çok incelmeyi yaşadı. Dolayısıyla burada hedefleriniz çok önemli. Mutlaka bir uzmana danışarak size özel bir plan oluşturun ve sporu bir beslenme planıyla destekleyin.

Hassas dişliler kahve içmesin
Ne yaparsam yapayım; dişlerim çok hassas. Artık hiçbir şey yiyemez oldum. Ne yapmalıyım? F.Y./Bursa
Amerika'da yaklaşık 780 kişi üzerinde yapılan yeni bir çalışma; her sekiz kişiden birinin hassas dişlere sahip olduğunu gösterdi. Üstelik bu risk kadınlarda, erkeklere göre iki kat daha fazla.

YUMUŞAK DİŞ FIRÇASI
Çoğunlukla dişlerin üzerinde bulunan koruyucu tabakanın tahribatına bağlı olarak gelişen diş hassasiyeti; sıcak, soğuk ve asidik yiyecekler tüketildiğinde ağrıya neden oluyor. Diş hekiminize muayene olarak; çürük, enfeksiyon, diş gıcırdatma gibi bir sorun olup olmadığını araştırın. Yumuşak diş fırçası kullanmak, limon, kahve, alkolden uzak durmak da faydalı olacaktır.

Doğum sonrası yoğun endişe
Yeni doğum yapan kızım çok endişeli, sürekli bebeğin hasta olduğunu düşünüyor. Normal mi? D.R./İzmit
Doğum sonrasında sadece depresyon değil, endişe problemi de sık görülüyor. Hatta Amerika'da bin 100 anneyle yapılan bir çalışma; doğum sonrası neredeyse her 10 kadından ikisinin kendisini aşırı endişeli hissettiğini gösterdi. Neyse ki çoğu annede bu hisler bir-altı ay arasında geçiyor. Ancak kızınız bebeğinin sağlık sorunu olmamasına rağmen; günlük aktivitelerini ve bebeğinin bakımını etkileyecek şekilde sürekli endişeleniyorsa, bir hekime danışın ve yardım alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA