Hardalı kendimiz yapalım
İlk defa 1720'lerde Londra'da Bayan Clements tarafından hazırlanan hardalı, patates salatası ve her türlü yeşil salatanın sosunda, sandviçlerde, ızgara etlerin, tavukların yanında, soğuk etlerle, peynirlerle, haşlanmış sebzelerle birlikte kullanabilirsiniz. Dereotu, kimyon, sarımsak, maydanoz, bal ve tarhunla da çok lezzetli oluyor.
Ev yapımı hardal ile ilgili dikkat etmemiz gereken bazı detaylar var. Mesela uzun süre bekleyince biraz katılaşabilir. Bu durumda ılık su ilave ederek hardalı inceltebilirsiniz. İçine ilave edilen zeytinyağı hardalın kurumasını önler ve parlak bir görüntü verir. Ya da hiç limon suyu ve zeytinyağı koymadan, sadece suyla karıştırıp aynı lezzeti yakalayabilirsiniz. Ayrıca bir-iki çay kaşığı toz şeker ve tuz ilavesi ile tatlandırabilirsiniz.
Öte yandan hardalın birçok faydası vardır. Hardal tohumu, içeriğindeki magnezyum ve potasyum ile kas ağrılarınızın iyileşmesine ve kaslarınızın rahatlamasına yardımcı olur. Hardal tohumunu lapa hale getirerek ağrıyan yerlerinize sürmeniz yeterli. Ayrıca hardal tohumu kan basıncını düşürerek dengelenmesini sağlar. Ani felç ve kalp krizi riskini de azaltır. Hardal tohumunun bir diğer faydası, vücudu toksinlerden arındırmasıdır. Menopoz dönemine giren kadınların uykusuzluk problemlerine de iyi gelir.
Ancak aşırı tüketmemeye dikkat etmelisiniz.
HARDAL HAKKINDA BİLİNMEYENLER
EV YAPIMI HARDAL
Malzemeler
Yapılışı:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.