Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Hafta sonu için pratik tarifler

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün iki pratik çay saati tarifine yer veriyorum. Bir tanesi galeta unlu poğaça; bu poğaçayı bazen kraker ile yapıyorum. Krakeri robotta çekip un haline getirip kurabiyeleri krakere bulayıp pişiriyorum, o zaman da nefis oluyor. Denemenizi öneririm. Hem çıtır çıtır, hem de pofidik poğaçalar oluyor. İkinci tarifim ise tam üç malzeme ile hazırlanan bir kurabiye. O kadar pratik ki, evdeki malzemelerle çabucak hazırlanabiliyor. Çok lezzetli olmasının yanı sıra yeniliklere de çok açık bir kurabiye tarifi bu. İçine ceviz, fındık, kakao ve benzeri şeyler ekleyerek lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile, hepinize şahane bir haftasonu dilerim.

GALETA UNLU POĞAÇA

2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 paket kabartma tozu
Alabildiğince un (hamur ele yapışmayacak şekilde yumuşak olmalı)
Biraz tuz

İç Malzemesi:
250 gr. peynir (isterseniz patates, ıspanak, kıyma ile de yapabilirsiniz)
Yarım demet maydanoz

Üzeri için:
Galeta unu

Yapılışı: Yoğurt, yağ, kabartma tozu ve tuzu karıştırıyoruz. Ele yapışmayacak kıvama gelen bir hamur yoğuruyoruz. Avcumuzun içinde bezeleri açıp içine malzemeyi koyarak yuvarlıyoruz. Önce yumurta sarısına, ardından galeta ununa buluyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

PÜF NOKTASI
İsterseniz kıyma ya da patatesli iç ile de yapabilirsiniz.

ÜÇ MALZEMELİ KURABİYE

250 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3.5 su bardağı un

Yapılışı: Oda sıcaklığında beklemiş tereyağının içine pudra şekeri katıyoruz ve krema kıvamı alana kadar karıştırıyoruz. Elenmiş unu azar azar ilave ediyoruz. İster dondurma kaşığı ile alıyor, isterseniz de elinizde top top yuvarlayarak pişiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA