Çat kapı gelen misafir sofrası
Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'da bugün, yapımı son derece basit lezzetler var. Çalışanlar için hazırladığım bu akşam mönüsünde beğendili köfte hazırlıyoruz.
Balkan köfte olarak da bilinen beğendili köfte sunumunun Balkanlarla pek bir ilgisi yok. Balkanlar'a gittiğimde gördüm ki, oradaki köfteler tuzlu bir kaymak ile sunuluyor. Ama ismi ne olursa olsun, biz Türkler patlıcan beğendiye ve köfteye deli oluyoruz. O halde siz de bu nefis tarifi deneyin...
Çıtır pilav, bence pilavların şahı. Hem yapımı çok pratik, hem de sunumu çok havalı ve tam davet sofralarına yakışır görünümde. Pişirdiğimiz herhangi bir pilavın üzerinde çıtırdattığımız şehriyeler ile hemen fark yaratan bu lezzeti denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Tatlı olarak ise hem hafif, hem de nefis bir tahinli pekmezli dondurma tarifi veriyorum; ki 'Yok canım bu kadar da kolay olamaz' dedirtecek cinsten. Evet hem bu kadar kolay, hem de misafirlerinizin damağını çatlatacak türden lezzetli.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile. Hepinize iyi haftalar...
ÇITIR PİLAV
Yapılışı: İki su bardağı pirinç, ayçiçek yağında kavrulur, üzerine kaynar su ve tuz eklenip pilav pişirilir. Pilav üzerinde tereyağında kavrulmuş çıtır şehriyeler ile servis edilir.
BEĞENDİLİ KÖFTE
Köfte için:
Beğendi için:
Sos için:
Yapılışı: Köfte malzemesini bir araya getirip yoğuruyoruz. Top top köfteler elde edip zeytinyağında kızartıyoruz. Beğendi için; tereyağı ve unu kavuruyoruz. İçine közlenmiş patlıcanları ilave ediyoruz ve azar azar süt ilave edip koyulaştırıyoruz. En son rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip erimesini sağlıyoruz. Domates sos için; domatesleri ve sarımsakları rendeliyoruz ve tüm malzemeyi bir taşım kaynatıyoruz. Servis ederken tabağa domates sos koyuyoruz, Üzerine beğendiyi koyup köfteleri diziyoruz. En üste sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirerek servis ediyoruz. Maydanoz ile süslüyoruz.
PÜF NOKTASI
Közlenmiş patlıcanı hazır alıyorsak mutlaka bol bu ile yıkayıp süzdürmek gerekiyor. Aksi halde konserve tadı kalıyor ve aşırı tuzlu oluyor.
TAHİN PEKMEZLİ DONDURMA
Yapılışı: Dondurmayı kuplara paylaştırıyoruz, üzerlerine tahin ve pekmez döküp tahin helvayı rendeleyerek servis ediyoruz. Bütün bunlar için sadece iki dakika yeterli oluyor.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.