Pizzaya alternatif
ŞEBİT YAĞLAMASI
Şimdi size yüzde yüz tutan, pizza ve lahmacunu unutturacak nefis bir tarif veriyorum. Bence bu tarifin en güzel yanı, kıymalı harcın tüm malzemesinin robottan çekilmesi. Birçok kez Kayseri yağlaması pişirmiş biri olarak, bu tarifin en iyi tarif olduğunu söyleyebilirim. Sizi zorlayacak tek tarafı, bu yağlamayı bir kez tadacak olan aile bireylerinizin tekrar tekrar sizden aynı yemeği istemesi olacak. Şebitleri tek tek pişirmek sizi ürkütmesin, arkalı önlü iki dakikada pişiyorlar.
ŞEBİT NEDİR?
ŞEBİT YAPMANIN PÜF NOKTASI
Bu tarifteki ölçüden tahmini 12 adet lavaş çıkıyor. Üst üste dizip pasta gibi dilimleyerek servis edebileceğiniz gibi, üstünden birer birer alıp dürüm yaparak da yiyebilirsiniz.
KAYSERİ YAĞLAMASI
Hamuru için:
Kıymalı harcı için:
ŞEBİT İÇİN: Bir kaba yaş mayayı, ılık sütü, ılık suyu koyalım ve mayayı eritip kabarmasını bekleyelim. İçine sıvı yağı, tuzu koyalım ve karıştıralım. Azar azar un ilave edelim ve ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Hamuru 30 dakika dinlendirelim. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım. Oklava ile servis tabağı ebatında açalım. Açtığımız hamurları teflon tavada arkalı önlü kızartalım.
KIYMALI HARCI İÇİN: Soğan ve biberleri robottan geçirelim. Domatesleri ince ince küp şeklinde doğrayalım. Kıymayı, suyunu salıp çekene kadar kavuralım. İçine sıvı yağı, tereyağını, soğanları, biberleri, domatesleri ilave edelim ve iyice karıştıralım. Sonra salçaları, kırmızı pul biberi, tuzu, sıcak suyu ilave edelim ve orta ateşte pişirelim. Kızarttığımız hamurların üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan sürelim ve üst üste dizelim. Sarımsaklı yoğurtla servis yapalım.
PÜF NOKTASI
Kayserililer kızmasın ama ben yağlamayı kuşbaşı tavukla denedim, olağanüstü oldu; tavsiye ederim.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.