Samsun’a çıkartma yaptık
Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, Karadeniz bölgesinin en güzel şehirlerinden Samsun'a konuk oluyoruz ve hem Karadeniz ezgileri taşıyan, hem de nev-i şahsına münhasır farklılıklar içeren Samsun mutfağını mercek altına alıyoruz.
MISIR ÇORBASI
Yapılışı: Bir gün önceden ıslatılmış kuru fasulyenin suyunu süzüyoruz. Fasulyelerle mısır tanelerini suda haşlıyoruz. Ardından tuz ilave ediyoruz. Ocaktan alıp üzerine çırpılmış yoğurt ve sütü, karıştırarak ekliyoruz. Son olarak bir tavada tereyağını kızdırıp çorbanın üzerine gezdiriyoruz. NOT: İsterseniz içine barbunya ilave edebilirsiniz. Karadeniz'in birçok yöresinde mısır çorbası barbunya ile birlikte pişirilir.
NOKUL
Yapılışı: Hamur için ayrılan malzemeleri yoğuruyoruz. Hamuru dörde bölüyoruz. Hamuru sırayla açıp oda ısısındaki margarini sürüyoruz. Üzerine şeker serpip üzüm ve fındık ya da ceviz koyuyoruz. Rulo halinde sarıp lokma lokma kesiyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.