Mutfağımızdaki Meksikalı
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, son yıllarda mutfaklarımızda yerini sağlamlaştıran Meksika fasulyeli tariflere yer veriyorum. Güney Meksika ve Orta Amerika'da 7 bin yıldan beri tüketilmekte olan Meksika fasulyesi, İspanyol kaşiflerin Peru'da 15'inci yüzyıldaki keşfiyle Avrupa'da da yaygınlaşmış. Ben bugün sizlere altın günlerinin vazgeçilmezi olan Meksika fasulyeli salata, Meksika fasulyeli tortilla ve Meksika fasulyeli bir makarna salatası yaptım. Umarım beğenirsiniz.
GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDAN
Meksika fasulyesi, ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi, diğer fasulyelere kıyasla antioksidan içerdiği bilinmektedir. İçeriğindeki magnezyum oranının çok yüksek olması nedeni ile tüketildiği zaman kaygı, bitkinlik ve yorgunluk gibi ileri gelen rahatsızlıkların giderilmesi sağlar. İnsan sağlığı açısından çok faydalı olan antioksidan, magnezyum dışında bir de lif kaynağı olarak da bilinen Meksika fasulyesi, insanın daha sağlıklı olması için etkili bir besindir. Meksika fasulyesinin faydaları ve özellikleri saymakla bitmez. Meksika fasulyesi kanser riskini azaltır, kalp ve kemik sağlığına yardımcı olur, kan basıncını düzenler, kolon fonksiyonlarını ve menopoz belirtilerini azaltır ve kolesterol seviyesini de düzenleyen çok faydalı bir besin maddesidir. İçeriğinde yüksek miktarda protein bulunduğundan Meksika fasulyesi tüketen insanların et yemiş kadar protein aldığı bilinir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
LEZZETLİ MEKSİKA FASULYELERİ İÇİN...
Meksika fasulyesini kabuğu ile tüketin. Protein, lif ve nişasta gibi bitkisel besinler açısından zengindir. Besin kaybını azaltmamak için düdüklü tencerede tuz eklemeden kısa sürede haşlamanızı öneririm. Fasulyenin pişme süresini kısaltmak, besin değerini arttırmak ve gaz yapıcı bileşenleri uzaklaştırmak için ıslatılması gerekir. Soğuk suda yıkadıktan sonra sekiz saat ıslatın.
MEKSİKA FASULYESİNİN FAYDALARI
MEKSİKA FASULYELİ TORTİLLA
Yapılışı: Arpacık soğanlar, közlenmiş kırmızı biber ve fesleğeni ince kıyıp geniş bir tavaya alıyoruz. Haşlanmış Meksika fasulyesi, mısır ve tereyağını ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar soteliyoruz. Keten tohumu, tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alıyoruz. İç harcı tortilla ekmeklerinin üzerine paylaştırıyoruz. Üzerlerine rendelenmiş çedar peyniri serpip ikiye katlıyoruz ya da dürüm şeklinde sarıyoruz ve tost makinesinde basıyoruz. Ortadan ikiye kesip sıcak servis yapıyoruz.
MEKSİKA FASULYELİ MAKARNA SALATASI
Sosu için:
Yapılışı: Makarnaları haşlıyoruz. Diğer tüm malzemeleri ince ince doğruyoruz. Fasulyeleri, makarnayı ve diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. Üzerine hazırladığımız sosu ilave ediyoruz ve servis ediyoruz.
MEKSİKA FASULYESİ SALATASI
Yapılışı: Meksika fasulyesini süzgece koyup bol soğuk suyla yıkayıp süzdürüyoruz. Yeşillikleri incecik kıyıyoruz. Közlenmiş kırmızı biberleri ve kornişonları küçük küpler şeklinde doğruyoruz. Tüm malzemeleri derin bir kaba aktarıyoruz. Üzerine tuz, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.