Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

30 dakikada ziyafet sofrası

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'da bugün, yapımı son derece basit lezzetler var.
Çalışanlar için hazırladığım bu akşam mönüsünde kabak beğendili köfte hazırlıyoruz.
Balkan köfte olarak da bilinen beğendili köfte sunumunun Balkanlar'la pek bir ilgisi yok. Balkanlar'a gittiğimde gördüm ki, oradaki köfteler tuzlu bir kaymak ile sunuluyor.
Ama ismi ne olursa olsun, biz Türkler patlıcan beğendiye ve köfteye deli oluyoruz. O halde siz de bu nefis tarifi deneyin...
Dibi tutmuş yanık pilav, bence pilavların şahı. Hem yapımı çok pratik, hem de sunumu çok havalı ve tam davet sofralarına yakışır görünümde.
Pişirdiğimiz herhangi bir pilavın üzerinde çıtırdattığımız şehriyeler ile de hemen fark yaratabilirsiniz.
Pilavı çıtırdatmanızı ve bu lezzeti denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Tatlı olarak ise hem hafif, hem de nefis aromatik bir dondurma tarifi veriyorum ki, 'Yok canım bu kadar da kolay olamaz' dedirtecek cinsten.
Evet hem bu kadar kolay, hem de misafirlerinizin damağını çatlatacak türden lezzetli.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile. Hepinize iyi haftalar...

BADEMLİ YANIK PİLAV

2 su bardağı pirinç
2 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı iç badem

Yapılışı: İki su bardağı pirinci, ayçiçek yağında kavurup üzerine kaynar su ve tuz ekleyerek pilavı pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz. Servis edeceğimiz zaman altını kısık ateşte açıp iyice yakıyoruz. Ayrı bir yerde bademleri kavuruyoruz. Servis ederken dibi tutmuş pilavı ters pişirip bademleri de üzerine serpiyoruz.

REÇELLİ DONDURMA

Kaymaklı dondurma
İstediğiniz bir çeşit reçel
Badem ya da fındık kırığı

Yapılışı: Servis kaselerine dondurmayı paylaştırıp el blenderı ile pürüzsüz hale getirerek sulandırdığınız reçeli üzerine dökün. En son olarak bademleri ya da fındıkları serpip servis edin.

KABAK BEĞENDİLİ KÖFTE

Köfte için:
400 gr. kıyma
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
Kimyon
Tuz
Kırmızı biber
2 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı karbonat
Tuz

Beğendi için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 adet kabak
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Sos için:
3 adet rendelenmiş domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
2 adet kesme şeker
Tuz

Yapılışı: Köfte malzemesini bir araya getirip yoğuruyoruz. Top top köfteler elde edip zeytinyağında kızartıyoruz. Beğendi için; tereyağı ve unu kavuruyoruz. İçine rendelenmiş kabakları ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Daha sonra azar azar süt ilave edip koyulaştırıyoruz. En son rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip erimesini sağlıyoruz. Domates sos için; domatesleri ve sarımsakları rendeliyoruz ve tüm malzemeyi bir taşım kaynatıyoruz. Servis ederken tabağa domates sos koyuyoruz, Üzerine kabak beğendiyi koyup köfteleri diziyoruz. En üste sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirip maydanoz ile süsleyerek servis ediyoruz.

Püf noktası
Rendelediğiniz kabakların suyunu sıkarsanız, beğendinizin kıvamı daha güzel olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA