30 dakikada yılbaşı sofrası
Yılbaşı haftasına bugün itibariyle girmiş bulunuyoruz. Bir hafta boyunca sizi yılbaşına hazırlayacak tariflere yer vereceğim. Yılbaşı sofrası hazırlamaya bayılıyorum. Çoğunlukla bu görev bana düşüyor. Bazen açık büfe davet sofraları hazırlarken buluyorum kendimi, bazen de alelacele arkadaşlarımı ağırlamak için oradan oraya koştururken...
HİNDİ İÇİN VAKTİNİZ YOKSA...
Yılbaşı sofrasının olmazsa olması hindidir ancak hindi vakit alan bir operasyondur. Önceden haşlanması, ardından fırınlanması, yanındaki kestaneli pilavı gibi epey vakit ve emek alır yılbaşı hindisi yapmak. Eğer yılbaşı günü çalıştıysanız ve fazla vaktiniz olmayacaksa, hindi pişirmeye hiç kalkışmayın derim. Yılbaşı sofrası için alternatif davet yemeği arıyorsak, fırında levrek idealdir. Şimdi size en hızlı, en havalı yılbaşı sofralarından birini kuruyorum. Buyurun İdilika'nın 30 dakikalık yılbaşı sofrasına... Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
FIRINDA NEFİS LEVREK
YAPILIŞI: Kırmızı soğanı halka halka doğrayıp fırın tepsisine döşeyin. Levrekleri yıkayıp soğanların üzerine yerleştirin. Elma sirkesini ve tuzu balıkların üzerine dökün. Limon dilimlerini de en üste yerleştirerek önceden ısıttığınız fırında pişirin. Haşlanmış patates, roka ve kırmızı soğan ile birlikte servis edin.
KIRMIZI YILBAŞI PASTASI
KREMASI İÇİN:
SÜSLEMEK İÇİN:
YAPILIŞI: Yumurta ve şeker çırpılır diğer tüm malzeme ilave edilir. Muffin kalıpları yağlanarak kek harcı dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir. Krema malzemesi mikser ile çırpılır. Pişen kırmızı kekler ortadan ikiye kesilir. Aralarına ve üzerine krema sürülür, meyvelerle süslenir.
PÜF NOKTASI
Kekin içine isterseniz iki kaşık kakao ekleyerek, un miktarını azaltabilirsiniz.
KIRMIZI BİBERLİ SOMON FÜME SUŞİ
YAPILIŞI: Közlenmiş biber, ortasından yarılarak açılır. Labne peyniri ve mayonez karıştırılır. Doğanmış dereotu eklenir. Közlenmiş biberin üzerine mayonezli labne sürülür. Somon füme koyulur. Rulo halinde sarılır, dilim dilim kesilir. Dereotu ile servis edilir.
PATLICANLI CAPRESE
?YAPILIŞI: Patlıcanlar alacalı olarak soyulur. Halka halka doğranır. Tuzlanır. Önce una bulanır, ardından çırpılmış yumurta, en son olarak da galeta ununa bulanıp kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Bir dilim çıtır patlıcan üzerine bir dilim mozarella, bir dilim domates ve taze fesleğe yaprağı kat kat dizilip servis edilir.
PÜF NOKTASI
Patlıcanları galeta unu yerine mısır ununa da bulayabilirsiniz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.