Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Yılbaşı haftasına yakışır çay saati

?İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, zarif mi zarif bir hanımefendinin yılbaşı konseptli çay saatine konuk oluyoruz. Yılbaşı haftası sebebiyle İzmir'de ailemin yanındayım. Bu hafta malum yılın son haftası, her gün türlü türlü etkinlikler içerisindeyim. Yılbaşı ruhunu yansıtan yemek davetleri, süslü mağazalar, ışıl ışıl sokaklar o kadar masalsı ki; keşke her ay böyle olsa diye geçiriyorum içimden.

ŞEKERSİZ NEFİS PARFE
Bugünkü çay davetinde tadına baktığım elmalı şekersiz parfe o kadar güzeldi ki; diyet bisküvi ile yapmayı denesek tam diyet için uygun hale gelebilir diye düşünüyorum. Ev sahibesi hanımefendi üzerine çikolata sosu dökmüştü ancak bence karamel sos da yakışabilir.

BAL KABAKLI YILBAŞI TATLISI
Bu tatlıya resmen bayıldım. Kabak tatlısını seviyorsanız ve farklı bir sunum arayışı içindeyseniz, bu tatlı tam size göre. Ben bu tatlıyı, çıtır krokan parçalarıyla hazırlamayı deneyeceğim. Bence o zaman da nefis olabilir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilkaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

PRATİK YILBAŞI PASTASI
8 adet elma
1 paket petibör bisküvi
Ceviz
Portakal kabuğu rendesi
Üzeri için çikolata sos
YAPILIŞI: Kabukları soyulmuş elmaları rendeliyoruz. Bisküvileri un haline getiriyoruz. İçine portakal kabuğu rendesi, kırılmış ceviz ve ufalanmış bisküvi ilave edip hepsini karıştırıyoruz. Yuvarlak bir kasenin içini streç film ile kaplıyoruz. Hazırladığımız harcı kaseye döküp buzlukta donduruyoruz. Servis ederken ters çevirip üzerine çikolata sos döküyoruz.

BAL KABAKLI BİSKÜVİLİ SÜRPRİZ TATLI
MUHALLEBİ İÇİN:
1 litre süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket krema
1 paket vanilya
BALKABAĞI PÜRESİ İÇİN:
1 kg. bal kabağı
1. 5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Ayrıca 1 paket kakaolu bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI: Soyulup dilimlenmiş bal kabaklarınının üzerine şekeri ve suyunu ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Muhallebi için; krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi koyulaşana kadar pişiriyoruz. Altını kapatıp krema ve vanilyayı ekleyip beş dakika çırpıyoruz. Bal kabaklarını rondodan geçirip püre haline getiriyoruz. Bisküvileri ufalayıp eritilmiş tereyağı ile harmanlıyoruz. Kaselere bal kabağı püresini koyuyoruz, üzerine muhallebiyi, en üste de ufalanmış tereyağlı bisküvileri serpiştiriyoruz.

PEYNİRLİ KURABİYE
125 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta
Aldığı kadar un
ÜZERİ ÇİN :
1 yumurta sarısı
susam, çörek otu vs.
YAPILIŞI: Yumurtaların bir tanesinin sarısını ayırıp tüm malzemeleyi yoğuruyoruz. Hamurdan parçalar kopararak yuvarlıyoruz. Üstüne ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam, çörekotu serpiyoruz. Fırında pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA