Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

En zarif yılbaşı sofrası

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, İzmir'in sevilen simalarından biri olan sevgili Melis Akman'ın yılbaşı için hazırladığı, kelimenin tam anlamıyla mükemmel yılbaşı sofrasından sizlere sesleniyorum. 2017 yılının son gününe yavaş yavaş yaklaşıyoruz, yarın akşam büyük ihtimalle hepiniz sevdikleriniz ile bir araya gelecek ve geçtiğimiz senenin muhasebesini yapacak, yeni gelen seneden dileklerinizi sıralayacaksınız. İyi kötü birçok duyguyu içinde barındıran 2017 yılı nihayet bitiyor. Yeni seneden en büyük dileğim; dünyadaki tüm savaşların son bulması, çocukların bu dünyada annesiz-babasız kalmaması, ülkemizin refah içinde yaşaması, devletimizin bekasının devamı ve gücünü kaybetmemesidir. Mutfaklarımıza bereket, sofralarımızda birlik, beraberlik ve sağlık içinde bir arada olmamızı ise yürekten diliyorum.

DAVET SOFRASI İNCELİK İSTER
Sevgili Melis Akman'ın yılbaşı sofrası o kadar güzeldi ki; sizinle paylaşmamam, tariflerini aktarmamam mümkün değildi.
Dekorasyondan çiçeklere, müzikten mis kokulara kadar bu sofra her yönüyle zarafetten nasibini almıştı. Hemen hepinizin evlerinizde rahatlıkla yapabileceği, tamamen yılbaşı ruhunu yansıtan lezzetler inanılmaz etkileyiciydi. Beni en çok etkileyen, lezzetlerin yanı sıra sunumlardaki espriydi. Kozalak şeklinde pirinç patlakları, yılbaşı ağacı şeklinde brokoli salatası, ıspanaklı ve pastırmalı volovanlar, avokado salatası, nefis sosuyla sezar salata, çıtır kadayıflı balkabağı tatlısı, bonfile ve kestaneli iç pilav oldu.
Bugünlük benden bu kadar. Zarif sofrası ve konukseverliği için sevgili Melis Akman'a çok teşekkür ediyor, harika enerjilerle ve yeni yıl dilekleriyle güzel evinden ayrılıyorum. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

MELİS'İN ÇİLEKLİ BEZESİ

BEZE İÇİN:
2 yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker

KREMA İÇİN:
500 gr. süt
1 çay bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 kutu çiğ krema

ÜZERİ İÇİN:
Çilek ve file badem

Yapılışı: Beze için yumurta akı ve şekeri koyu kıvam alana kadar çırpıyoruz. Fırın tepsisine kağıt serip yağlıyoruz. Üzerine bezeyi yayıp 130 derecelik fırında 50-60 dakika pişiriyoruz. Krema için; krema ve vanilya harici tüm malzemeyi pişiriyoruz. Soğuduktan sonra vanilya ve kremayı ilave edip çırpıyoruz. Servis ederken bezenin üzerine kremayı sürüp çilek ve bademle süslüyoruz.

KOZALAKLAR

1 paket pirinç patlağı
100 gr. eritilmiş margarin
1 paket bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
3.5 yemek kaşığı bal
1 kahve fincanı pudra şekeri

Yapılışı: Pirinç patlaklarının üzerine balı gezdiriyoruz. Çikolatayı, sıcak margarinin içine döküyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Hepimizin evinde bulunan limon sıkacağının kapağı ile şekil veriyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra pudra şekeri serperek servis ediyoruz.

AĞAÇ SALATA

500 gr. brokoli
2 adet havuç
1 kutu mısır
1 kase nar

SÜSLEMEK İÇİN:
Haşlanmış pancar

SOS İÇİN:
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı: Sebzeleri tek tek haşlıyoruz. Servis tabağına önce brokolileri ağaç şeklinde dizip üzerini diğer malzemeler ile süslüyoruz. Sos için malzemeleri karıştırıp ağacın üzerini süslüyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA