Kayseri’den mantı yemeden dönülür mü?
KAYSERİ'YE NASIL GELMİŞ
Kayseri'de mantı çeşidinin 36 civarında olduğu söylense de klasik ve geleneksel olarak en çok bilinen ve yapılanı etli olanıdır. Kökleri Çin'e uzanan ve Orta Asya Türkleri tarafından Anadolu'ya getirildiği düşünülen mantı, kelime olarak da Çin-Kore kökenli mantou'dan gelir. Orta Asya'da 13'üncü yüzyıldan ve belki de daha öncesinden beri bilinen mantı, 15'inci yüzyıl Osmanlı mutfağının da en gözde yemeklerinden biriymiş. Öyle ki, Fatih Sultan Mehmet'in sabah sofraları için haftanın beş günü mantı pişirilirken, 16'ncı yüzyıl II.Beyazıt döneminde de Topkapı Sarayı'nın sonbahar yemekleri listesinde yer almış. Ancak mantı, günümüzdekinden farklı olarak Osmanlı mutfağında, nohut vb. bakliyat eklenerek buharda pişirilerek hazırlanıyormuş. Bugünlük benden bu kadar. Kayseri'ye gidin ve birbirinden nefis lezzetleri burada deneyin derim.
KAYSERİ MANTISI
HAMURU İÇİN:
İÇİ İÇİN:
ÜZERİ İÇİN:
MEŞHUR TEPSİ MANTISI
İÇİ İÇİN:
PİŞİRMEK İÇİN:
ÜZERİNE:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.