Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Kadınlar Günü’nde erkekler mutfağa!

Bugün Dünya Kadınlar Günü. Her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanınmış uluslararası bir gün. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesini, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasını amaçlayan bu güne biraz esprili yaklaşarak erkekleri mutfağa sokalım istedim. Biliyorum heryer dağılacak, yerler kırıntı dolacak, ocaklar yağlanacak ama olsun. Senede sadece bir gün onlar da bizler için yemek yapıp sofra hazırlasınlar.

SÜRPRİZ YAPIYORUZ
Şuan İdilika'nın Mutfağı'nı okuyan beylere sesleniyorum; sizler için çok pratik tarifler hazırladım. Var mısınız bugün işten eve giderken market alışverişi yapıp eşinize ya da hayatınızdaki kadına unutulmaz bir sürpriz hazırlamaya? Ben tüm detayları düşündüm. Daha önce hiç yemek yapmamış olsanız dahi, bu yemekleri rahatlıkla yapabileceksiniz. Hadi, güveniyorum sizlere... Bugünlük benden bu kadar. Çok pratik ama sofistike sonuçlar verecek bu tarifleri deneyen beyler, lütfen bana sofralarınızın fotoğrafını çekip gönderin, merak ediyorum. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

KABAK CARPACİO
1 adet kabak
1/2 portakal
1 adet limon
3-4 dal dereotu
Burrata peyniri
Zeytinyağı
Tuz
Taze karabiber
1 adet çili biberi
YAPILIŞI: Kabakları mümkün olduğunca ince dilimliyoruz. Portakal ve limonun suyunu sıkıyoruz, içine yarım doğranmış çili biberi, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırıyoruz. Kabakları sosun içine atıp elimizle harmanlıyoruz. Tabağa diziyoruz ve üzerine burrata peyniri parçalıyoruz. Dereotunu incecik kıyıyoruz ve süsleyerek servis ediyoruz. İdilika'nın yorumu: Burrata peyniri bulamazsanız onun yerine suda mozzarella ya da bütçenize uygun, yakışacağını düşündüğünüz başka bir peynir de kullanabilirsiniz. Ayrıca koyu yeşil kabuklu Girit kabağı seçerseniz çok daha lezzetli olacaktır.

HARDAL SOSLU SOMON
2 adet somon fileto
2 yemek kaşığı dijon hardalı
1 yemek kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
yarım limon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Maydanoz
Biberiye
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi blenderdan geçiriyoruz. Somonların her yerini sosla kaplayıp streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Döküm bir tavada da pişirebiliriz.

PÜF NOKTASI
Somon sosuyla beraber buzdolabında altı saat beklerse lezzetli olacaktır.

KOLAY SÜRPRİZ TATLI
1 paket hazır beze
1 adet hazır krem şanti
1 kase karışık dağ meyveleri veya vişne
Üzerine rendelemek üzere bir miktar çikolata
YAPILIŞI: Servis tabağına önce bezeleri elimizle parçalayıp yerleştiriyoruz. Üzerine hazır şantiyi şekilli olarak sıkıyoruz. Üzerine meyveleri diziyoruz. En üstüne ise çikolata rendeleyerek servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA