İftara uygun hafif lezzetler
BEĞENDİ ÇORBASI
YAPILIŞI:
Tereyağı eritilip un kavrulur, közlenmiş patlıcanlar eklenip kavrulmaya devam edilir. Ardından yavaş yavaş süt eklenir ve yedirilir. Beğendi et suyu ile açılır, baharatlar eklenir, kıvamına göre kaynar su eklenip servis edilebilir.
SEBZELİ HİNDİ BONFİLE SARMA
YAPILIŞI:
Öncelikle piyazlık doğranmış soğan, mantar, kapya biber ve sarımsağı soteleyelim. İçine en son ıspanakları ilave edelim. Tuz, karabiber ile lezzetlendirelim. Hindi bonfileyi ortadan ikiye ayıralım, büyük bir parça elde edelim. Poşetin arasına koyalım ve iyice dövelim. İncecik olan filetonun içine sebzeleri ve İkişer dilim kaşar peynirini koyup rulo halinde saralım. Kürdan ile tutturalım. Teflon tavada tereyağını eritelim. Hindi sarmaları arkalı önlü mühürleyelim. Hindi sarmaları bir fırın kabına alalım ve tavaya biraz kaynar su döküp hindiden kalan tüm lezzeti alıp sos olarak hindilerin üzerine gezdirelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim.
ARMUT PATATES
İÇİ İÇİN:
BULAMAK İÇİN:
KIZARTMAK IÇİN:
YAPILIŞI:
Patatesli köftenin tüm harcı karıştırılır. İçi için; rendelenmiş soğan kavrulur, kıyma ilave edilir, ardından ceviz eklenir. Patatesli harçtan orta büyüklükte bir parça kopartılıp içine kıymalı harçtan koyularak kapatılıp yuvarlanır. Mısır ununa bulanır. Ucundan uzatılarak armut şekli verilir. Arzu edilirse erişte, makarna ya da tel şehriye kızartılıp armut sapı şeklinde takılabilir. Mısır ununa bulanmış köfteler geniş bir tencerede kızartılır.
MOZAİK PASTA TOPLARI
SOSU İÇİN:
BULAMAK İÇİN:
YAPILIŞI:
Bisküvileri kırıyoruz, Margarini bir tavada eritiyoruz. Eriyen margarini, sütü, şekeri, kısacası diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine ekliyoruz. Ceviz ya da fındığı kırıp içine ilave edip yoğuruyoruz. Diğer yandan sos malzemesini pişirip soğutuyoruz. Mozaik pasta harcından avcumuzun içinde toplar yapıyoruz. Bu topları önce portakal sosuna, ardından portakal kabuğu rendesi ve Hindistan cevizi karışımına bulayıp bir servis tabağına alıyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.