30 dakikada şahane sofra
ZENGİN KAYSERİ MUTFAĞI
Evlerde en çok tüketilen ve halk arasında aşma-karna tabir edilen yiyecek türü; kesme çorba, erişte ve makarnadan oluşmaktadır. Unlu yiyeceklerden bir diğeri, su böreğidir. Kuru börek, tandır böreği, katmer yine unlu yiyeceklerdendir. Güveç; Kayseri'nin en gözde yemekleri arasındadır. Pehli, sulu köfte, pirinçli köfte, saç kebabı, fırınağzı, karın-mumbar, yağbari, pöç, kovalama, üzüm yemeği; etli ve yumurtalı yemeklerin en ünlüleridir. Tatlılar ise zengin bir çeşide sahiptir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
ASİDE TATLISI
YAPILIŞI:
Tencereye suyu, unu, bir çay bardağı pekmezi alıp un topakları kalmayacak şekilde iyice karıştırılır. Sonra ocağın altı açılarak sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya yakın diğer bir çay bardağı pekmez de katılarak karıştırılır. Kaynadıktan sonra tabaklara boşaltılır. Arzu ederseniz üzerine yemek kaşığı ile gezdirilmiş erimiş tereyağı dökülür. Cevizle süslenerek servis edilir.
SÜSLEMEK İÇİN:
ÜZERİ İÇİN:
KAYSERİ TİRİDİ
HAMURU İÇİN:
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI:
Tavuk göğsü ve budu kaynatılır. Haşlanan etler didiklenir. Hamuru için; un, yoğurt, su, tuz ve sıvı yağ ile kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur. Cevizden biraz bezeler elde edilir ve tava büyüklüğünde açılır. Az sıvı yağ eklenen tavada çevirerek pişirilir. Yufka rulo şeklinde sarılıp iki parmak kalınlığında kesilip tepsiye dizilir. Ilımış tavuk suyu yavaş yavaş yufkalara gezdirilir. Yufkalar yumuşayana kadar bu yapılır. Sonra üstüne didiklediğimiz tavuklar dökülür. En son tereyağlı pul biber gezdirilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.