Bilindik lezzetlere sürpriz dokunuşlar
PASTIRMALI LAZANYA
Lazanya güzel bir bolonez sos, akışkan bir beşamel sos ve bolca mozarella ve parmesan peyniri ister. Ancak ben iç malzemesini bir tık değiştirip beşamel yerine patlıcan beğendi, bolonez yerine ise bir pastırma sote hazırladım. Sonuç gerçekten inanılmaz oldu. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmemiz dileği ile...
REYHANLI SÜZME YOĞURT ÇORBASI
ÜZERİNE:
YAPILIŞI:
Süzme yoğurt ve ekmek içleri bir kaba koyulup karıştırılır. Homojen bir kıvam alana kadar yarım saat arayla sürekli karıştırılır. İyice karıştığı anlaşıldığı zaman üzerine kaynatılan et suyu eklenir. Yoğurt kesilmesin diye et suyu birer kepçe yavaş yavaş yoğurtlu harca yedirilir. Çorba kıvamına getirilir. Üzeri için; tereyağı eritilir, en son altını kapatınca kırmızı toz biber ve reyhan eklenerek üzerine dökülür.
PASTIRMALI BEĞENDİLİ LAZANYA
BEĞENDİ İÇİN:
PASTIRMA SOTE İÇİN:,
BEĞENDİ İÇİN:
YAPILIŞI:
Pastırmalar minik minik doğrandıktan sonra sırasıyla soğan, sarımsak, salça, domates eklenerek sotelenir. Beğendi için; bir kaşık tereyağı eritilir, un kavrulur ardından közlenmiş patlıcan eklenir. Hafif kavrulunca yavaş yavaş süt ve Hindistan cevizi eklenir. Fırın kabına lazanyalar çiğ olarak bir kat dizilir, üzerine beğendi, onun üzerine pastırma sote ve kaşar peyniri eklenir. Tekrar lazanya şeklinde devam edilerek istediğiniz kadar kat çıkılır. parmesan peyniri ve ekmek kırıntıları serpilir. 185 derece fırında pişirilir.
SÜT REÇELLİ SÜTLAÇ
YAPILIŞI:
Pirinçler yıkanır. Daha sonra bir su bardağı suda haşlamak için derin bir kabın içine alınıp ocağın üzerine koyulur. Hafif diri kalan ve biraz haşlanan pirinçlerin üzerine bir litre süt yavaş yavaş eklenir, karıştırılır. Süt reçeli ve şeker ilave edilir. Bir süre ara vermeden karıştırılır. Son olarak sütlaç kıvama geldikten sonra, bir portakal kabuğu rendesi, sütlacın üzerine ya da istersek içine eklenir. Güveçlere paylaştırarak servis edilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.