Hoşaf mı, komposto mu?
Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün nefis hoşaf tarifleri var. Peki soruyorum; hoşaf ile komposto aynı şey midir? Ya da arasındaki fark nedir. Hoşaf, kuru meyveler ile yapılırken; komposto, taze ya da dondurulmuş meyveler ile yapılıyor. Mesela kuru üzüm, kuru kayısı gibi kuru meyveleri şeker ve su ile pişirince hoşaf yapmış oluyoruz, ancak elma, vişne, ayva gibi taze meyvelerle yapılan haline komposto diyoruz.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
VİŞNE KOMPOSTOSU
YAPILIŞI: Vişneleri sap ve yapraklarından arındırın. Güzelce yıkadıktan sonra tencereye alın. Üzerine suyu ilave ederek ocağı yakın. Vişneler kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra şekeri ilave edin. 15 dakika daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurun.
KAYISI HOŞAFI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Orta boy tencerenin içine suyu döküp üzerine şekeri ve limon tuzunu atıp kaynamasını bekleyin. Kaynayan suya, çekirdeksiz üzümleri atıp ardından kayısıları ilave ederek pişirmeye bırakın. Orta ateşte yaklaşık 20-25 dakikada zaten kayısıların arası açılacak ve büyücektir. Şekeri sizin damak tadınıza az gelirse, tekrar bir miktar toz şekeri suda eriterek ilave edin. Daha sonra kaselere pay edip buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis yapın.
ŞEKERSIZ KOMPOSTO
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kuru malzemeleri yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su doldurun. Bu sırada elmaları küçük küçük doğrayın. Beş dakika sonra elma ve erikleri karışıma ekleyin
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.