Ihlamurlar altında
Ihlamur ne güzel nimettir.
Her şeye uygun tadı ve şifa deposudur. Size mis gibi ıhlamur kokan bir reçel, kış gecelerinin vazgeçilmezi şifa deposu bir zencefilli ıhlamur çayı ve ıhlamur kovasına batmışcasına mis gibi bir ıhlamur deneyimi yaşatan ıhlamurlu kek tarifim var.
Ihlamur reçeli, mevsiminde toplanan çiçekleriyle ayrı bir güzel oluyor.
Ihlamur ağacı kışın yaprakları döken bir ağaçtır. Kökleri oldukça derine inebilir.
Bu nedenle mevsiminde toplayarak reçel yapılmalıdır.
Her ıhlamur ağacının aroması farklıdır. Hatta çay olarak tükettiğimiz ıhlamurların bile tat ve kokuları birbirinden ayrılabilir.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşaiblirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
IHLAMURLU KEK
YAPILIŞI: Yumurtayı kırıp üzerine şekeri katıp mikserle çırpıyoruz. Üzerine zeytinyağı ekleyip çırpıyoruz. Üzerine gazoz ve ıhlamuru ekliyoruz. Üzerine 2.5-3 su bardağı un, kabartma tozu, vanilyayı katıp mikserle çırpıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 185-190 derece fırında pişiriyoruz.
ZENCEFİLLİ BALLI IHLAMUR ÇAYI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi aynı anda kaynatıp süzüyoruz, bal ve limon ile servis ediyoruz
IHLAMUR REÇELİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Ihlamur çiçeklerini bir kaba koyuyoruz. Üzerine iki bardak kaynar suyu döküyoruz. 15 dakika bekletip süzerek tencereye alıyoruz. Elmaları ve portakalları küp şeklinde doğrayıp ilave ediyoruz. Kısık ateşte 30 dakika kaynatıyoruz. Karanfil ve bir limonun suyunu ilave edip iki dakika daha kaynatıyoruz. Ateşten alıp soğutuyoruz ve kavanozlara dolduruyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.